avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Are voie politia sa ma dea jos din metrou si sa ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Are voie politia sa ma dea jos din metrou si sa ma perchezitioneze ...

Are voie politia sa ma dea jos din metrou si sa ma perchezitioneze fara niciun motiv?

Acum cateva zile eram in metrou ascultam muzica si a venit un politist a pus mana pe mine si a zis sa cobor, am coborat mi-a cerut actele de identitate apoi ma controlat. Pe langa asta era foarte curios cu ce ma ocup eu si parintii mei nu vad cu ce il ajuta asta la "controlul de rutina".
Intrebarea mea este am dreptul sa refuz o perchezitie in momentul in care nu exista nicio suspiciune ca as face ceva ilegal? Pot sa ma aresteze daca refuz?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:17, 14 Iunie 2023

Cristianson a scris:

Pot sa ma aresteze daca refuz?

Daca reprezentantii autoritatii statului apreciaza necesar pot dispune masura privativa de libertate
Refuzul dv de a raspunde intrebarilor reprezentantilor statului aflati in exercitiul functiunii,nu este in avantajul dv si poate fi apreciat ca sustragere de la verificarile necesare clarificarii unor suspiciuni

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Percheziția nu se poate efectua decât în cazul unei suspiciuni de comitere a unei infracțiuni, nu pur și simplu. Sigur doar ascultați muzica și nu făceați altceva, ca de exemplu scandal în metrou cu tulburarea ordinii și liniștii publice? Politia poate sa va întrebe orice, inclusiv care este ocupația dvs și a părinților.
Și pe mine mă pechezitioneaza politia in aeroport,mă testează antidrog.Nu mă supăr,nu mă cert cu ei să intreb de ce,cooperez și merg mai departe.Asta e treaba lor.Poti că refuzi și să vezi ce iese. Nu te arestează,te rețin până se lămuresc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
mitabiciclista, utilizator

Mirrella P. a scris:

Percheziția nu se poate efectua decât în cazul unei suspiciuni de comitere a unei infracțiuni, nu pur și simplu. Sigur doar ascultați muzica și nu făceați altceva, ca de exemplu scandal în metrou cu tulburarea ordinii și liniștii publice? Politia poate sa va întrebe orice, inclusiv care este ocupația dvs și a părinților.

Nu am deranjat )) aveam ochelarii de soare si borseta si probabil s-au gandit ca vand droguri dar totusi nu consider ca vestimentatia e un motiv de suspiciune..

mitabiciclista a scris:

Și pe mine mă pechezitioneaza politia in aeroport,mă testează antidrog.Nu mă supăr,nu mă cert cu ei să intreb de ce,cooperez și merg mai departe.Asta e treaba lor.Poti că refuzi și să vezi ce iese. Nu te arestează,te rețin până se lămuresc.

Aeroportul nu e metrou, si nici eu nu m-am certat cu ei da nu mi se pare normal sa fiu dat jos din metrou sa imi pierd autobuzul doar pentru ca au avut ei impresia ca as detine droguri.

Alte discuții în legătură

Perchezitia corporala pe strada, fara motiv real bgdanc bgdanc Buna ziua! De curand am avut parte de o situatie neplacuta cu politia romana: mergand linistit pe strada, o masina de politie trage in fata mea in timp ce ... (vezi toată discuția)
Control corporal efectuat de un paznic angajat al unui srl markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Cine m-ar putea ajuta cu o lamurire, privitoare la controlul corporal. Ca angajat la un SRL, paznicul de la poarta, nefiind angajat efectiv al ... (vezi toată discuția)
Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)