Va rog daca ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu acordarea CM cu aprobarea Comisiei de Expertiza (pentru neoplazii). Am citit in MO ca pentru CM "in continuare" data acordarii CM nu poate depasi ultima zi a CM anterior, cu alte cuvinte daca avem CM pe luna iunie 2010 de la 01.06.2010 pana la 30.06.2010, pentru luna iulie 2010 trebuie acordat numai si numai in 30.06.2010? Lucrez la un cabinet medical in ambulatoriu unde se acorda cam 200-300 de CM pe luna "in continuare" cu aprobarea Comisiei de Expertiza si mi se pare imposibil sa redactam intr-o singura zi atatea CM. Va multumesc!
Apreciez interesul dumneavoastra pentru acest subiect fapt pentru care va multumesc. As dori totusi sa subliniez ca in perioada in care am lucrat ca si sora medicala (1983-1989) nu exista vreo modalitate de pregatire scolara cu titulatura de "asistenta medicala". Dupa 1990 cand au aparut Scolile Sanitare Postliceale s-a hotarat schimbarea titulaturii din "sora medicala" in "asistenta medicala", fapt care ma determina sa cred ca a fost doar o problema de titulatura si nu de sarcini diferite intre sora medicala si asistenta medicala. Va multumesc!
In momentul in care m-am angajat am renuntat la pensie bineinteles. Problema mea este ca nu stiu cum pot sa mi se echivaleze cei 5 ani lucrati ca si sora medicala cu 5 ani lucrati ca si asistenta medicala ( avand in vedere ca am absolvit cursul de echivalare) care sa-mi dea dreptul sa ma inscriu la examenul de grad principal. Va multumesc!
Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, cui sa ma adresez!? Am absolvit Liceul Sanitar in 1983 si am lucrat pana in 1989( aprox. 5 ani si jumatate) ca sora medicala pediatra, dupa care, timp de 19 ani am fost pensionata pe caz de boala grad II, pentru astm bronsic (1989-2008). In anul 1992 am absolvit cursul de echivalare pentru asistenti medicali. De la 1 martie 2008 m-am angajat in urma unui concurs la un cabinet in Policlinica Judeteana. Mi s-a spus de la serviciul personal ca nu am dreptul sa sustin examenul de grad principal deoarece nu am 5 ani lucrati ca si ASISTENTA MEDICALA, eu avand 5 ani lucrati ca si SORA MEDICALA. Rugamintea mea este daca stie cineva in baza carui act normativ mi se interzice sa particip la examen sau cum pot sa aflu mai multe despre aceasta problema. Va multumesc!