avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate lancelot

Activitate lancelot

GISCAN, TIBULEAC SI ASOCIATII SPARL a scris:

Bună ziua! Recomandarea mea este sa consultați un avocat și sa evalueze actele pe care le dețineți. De regula, daca nu s-a făcut acceptarea succesiunii sub beneficiu de inventar pot aparea probleme.

Din păcate nu-și amintește dacă a existat acest beneficiu de inventar...era în stare de șoc. Însă apare creditul la moștenire pasiva.
Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

In momentul de față vrem să achiziționăm un apartament și soția își dorește ca să mi-l doneze s-au să facem partaj in timpul căsătoriei

sigur doreste asta? de ce?

In cazul in care firma de recuperare ar încerca să recupereze suma datorata prin executare asupra noului imobil care va apărea și în cotă parte a ei

Vrea să facem în momentul achiziției una din variantele de mai sus și nu știm care ar fii mai optimă

niciuna

iar acum cu noua achiziție ar putea ajunge la ea ?

nu

Este prescrisă dacă s-ar comunicat înștiințare sau somație de plată pe numele decedatei?

Mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Cel mai bine discutati cu un avocat, cereti constatarea prescripitiei datoriei in instanta si apoi puteti face ce doriti cu acel bun.

Bună ziua !
Soția a moștenit un apartament Pe actul notarial apare că ar moștenii și datoriile unui credit pe care îl avea mama sa. Ea a plătit o perioadă, dar după un anumit timp nu a mai avut posibilitatea să plătească iar banca ia vândut creditul unei instituții de recuperare. Au trecut ceva ani de atunci și nu sa întâmplat nimic. In momentul de față vrem să achiziționăm un apartament și soția își dorește ca să mi-l doneze s-au să facem partaj in timpul căsătoriei . Ce este mai bine din cele două variante ?, asta in condițiile in care apartamentul moștenit nu are intabulare și poate din cauza asta firma recuperatoare nu a făcut nimic până în prezent , iar acum cu noua achiziție ar putea ajunge la ea ? Vrea să facem în momentul achiziției una din variantele de mai sus și nu știm care ar fii mai optimă. Mulțumesc și aștept un răspuns privind această situație.