avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Soția a moștenit un apartament Pe actul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Soția a moștenit un apartament Pe actul notarial ...

Bună ziua !
Soția a moștenit un apartament Pe actul notarial apare că ar moștenii și datoriile unui credit pe care îl avea mama sa. Ea a plătit o perioadă, dar după un anumit timp nu a mai avut posibilitatea să plătească iar banca ia vândut creditul unei instituții de recuperare. Au trecut ceva ani de atunci și nu sa întâmplat nimic. In momentul de față vrem să achiziționăm un apartament și soția își dorește ca să mi-l doneze s-au să facem partaj in timpul căsătoriei . Ce este mai bine din cele două variante ?, asta in condițiile in care apartamentul moștenit nu are intabulare și poate din cauza asta firma recuperatoare nu a făcut nimic până în prezent , iar acum cu noua achiziție ar putea ajunge la ea ? Vrea să facem în momentul achiziției una din variantele de mai sus și nu știm care ar fii mai optimă. Mulțumesc și aștept un răspuns privind această situație.
Cel mai bine discutati cu un avocat, cereti constatarea prescripitiei datoriei in instanta si apoi puteti face ce doriti cu acel bun.
In momentul de față vrem să achiziționăm un apartament și soția își dorește ca să mi-l doneze s-au să facem partaj in timpul căsătoriei

sigur doreste asta? de ce?

Vrea să facem în momentul achiziției una din variantele de mai sus și nu știm care ar fii mai optimă

niciuna
iar acum cu noua achiziție ar putea ajunge la ea ?

nu
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Bună ziua! Recomandarea mea este sa consultați un avocat și sa evalueze actele pe care le dețineți. De regula, daca nu s-a făcut acceptarea succesiunii sub beneficiu de inventar pot aparea probleme.
Este prescrisă dacă s-ar comunicat înștiințare sau somație de plată pe numele decedatei?

Mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Cel mai bine discutati cu un avocat, cereti constatarea prescripitiei datoriei in instanta si apoi puteti face ce doriti cu acel bun.

gi-jane2 a scris:

In momentul de față vrem să achiziționăm un apartament și soția își dorește ca să mi-l doneze s-au să facem partaj in timpul căsătoriei

sigur doreste asta? de ce?

In cazul in care firma de recuperare ar încerca să recupereze suma datorata prin executare asupra noului imobil care va apărea și în cotă parte a ei

Vrea să facem în momentul achiziției una din variantele de mai sus și nu știm care ar fii mai optimă

niciuna

iar acum cu noua achiziție ar putea ajunge la ea ?

nu

Alte discuții în legătură

Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Credit banca / decesul beneficiarului Darius1965 Darius1965 Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea ... (vezi toată discuția)
Contract credit auto DRAGAN MARIETA DRAGAN MARIETA Buna, Am un credit auto titularul de contract tatal meu a decedat si era singur pe acel contract. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia data deoarece ... (vezi toată discuția)