Buna,
Am un credit auto titularul de contract tatal meu a decedat si era singur pe acel contract.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia data deoarece sotia are o pensie de 400 lei iar rata este de 600 lei.
Este o varianta de a da inapoi autoturismul care face obiectul contractului de credit
Va multumesc mult.
Cu stima.
DAM
Este vorba de un credit bancar, iar banii au fost folositi pentru achizitionarea auto?Sau este un contract de leasing?Este pus garantie auto?Dvs sunteti mostenitor al tatalului - singur sau impreuna cu sotia supravietuitoare a tatalui(mama) si ceilalti frati ai dvs-Puteti accepta mostenirea acestuia sub beneficiu de inventar sau pur si simplu, in ultimul caz mostenind atat datoriile cat si activul .Banca isi va recupera banii - toti sau numai o parte- in functie de natura creditului.oferiti mai multe detalii.
Puteti accepta mostenirea sub beneficiu de inventar..in sensul de a omite acest credit bancar.
Cred ca cel mai bine este sa dati autoturismul inapoi.
Oricum daca nu-l dati dvs. il vor lua ei. Creditul este asigurat si pentru cauze de deces al imprutantului.
Daca doriti sa pastrati autoturismul puteti prelua contactul de credit cu acordul bancii dupa acceptarea si dezbaterea succesiunii.
Daca nu, predati autoturismul si ati scapat de grija.