avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declartie acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declartie acceptare succesiune

Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez pt a face un certificat de mostenitor cu costuri cat mai mici. Am inteles ca trebuie facuta aceasta declaratie si apoi certificatul.
2. cu certificatul de calitate de mostenitor se poate continua un proces al defunctului care nu s-a finalizat in timpul vietii acestuia?
3 mama care are calitate de sot supravietuitor in urma dobandirii acestui certificat si cu acceptul meu poate sa beneficieze de contul bancar al tatalui (defunctului)? fara sa dezbatem succesiunea ?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 22:08, 12 Decembrie 2010
1. Deschideti succesiunea si obtineti certificatul de mostenitori(la notar).
2.Raspunsul este da, daca acel proces nu este penal.
3.Raspunsul este da, fara ca mostenirea sa se imparta.
nu pot deschide succesiune, costurile sunt mari si acum in prag de sarbatori sunt alte cheltuieli, se pune problema ca in ianuarie avem termen la proces, procesul este civil.Multumesc mult
Prin certificatul de calitate de moştenitor se stabilesc doar numărul şi calitatea moştenitorilor. Pentru a dispune de bunurile din patrimoniul defunctului se eliberează ulterior certificat de moştenitor.
sd2010 a scris:

Prin certificatul de calitate de moştenitor se stabilesc doar numărul şi calitatea moştenitorilor. Pentru a dispune de bunurile din patrimoniul defunctului se eliberează ulterior certificat de moştenitor.



Da, aceasta ar fi o posibila situatie care sa va ajute.
Mergeti la banca si intrebati daca va ajuta un certificat de calitate.
Desi, eu cred ca va trebui sa aveti certificatul de mostenitor puteti incerca sa intrebati la banca.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pt ajutor . Ce ma avantajeaza acceptarea sub beneficiu de inventar sau declaratia de acceptare a succesiuni simpla? pt ca am inteles din disvcutiile de pe forum ca aceasta delaratie ma face raspunzator de pasivul succesoral in limita activului, acest lucru nu l prea inteleg si ca sa fiu pus in posesiune nu mai am nevoie de succesiune.Declaratia de acceptare sub beneficiul de inventar implica niste costuri de taxa de timbru si pana la urma ma duce la un cost aprximativ cu cel in care se dezbate succesiunea.Va rog din suflet sa ma ajutati pt ca succesiunea treuie sa o dezbat la Constanta si eu sunt din Bucuresti si cand ma duc la notar sa stiu exact ce trebuie sa fac pentru corectitudine si fata de mama mea.

Alte discuții în legătură

Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)
Succeasiunea anayd26 anayd26 tatal meu a decedat in septembrie 2009. in acel moment era la a treia casatorie,avand copii cu toate cele trei sotii dintre care 3 sunt minori. detinea o firma ... (vezi toată discuția)
Actiune in justitie pentru deschidere succesiune danny2010 danny2010 Va rog frumos sa imi raspundeti, care sunt procedurile si ce cheltuieli implica actiunea de actionare in instanta a sotului supravietuitor (care nu este tatal ... (vezi toată discuția)