Va rog frumos sa imi raspundeti, care sunt procedurile si ce cheltuieli implica actiunea de actionare in instanta a sotului supravietuitor (care nu este tatal meu) al mamei mele decedate nu doreste sa faca succesiunea, sustinand ca eu nu am nici un drept la mostenire, eu deja am facut la notariat acceptarea succesiunii defunctei mame sub beneficiul de inventar in termenul legal de sase luni de la deces.Mentionez ca sotul supravietuitor are un baiat cu defuncta mama si notarul public mi-a precizat ca amandoi fratii avem fiecare dreptul la cate 37,5% din mostenire iar restul de 25% revine sotului mostenitor, in asteptarea unui raspuns concret, va multumesc din suflet.
Daca ati dat declaratia de acceptare veti primi drepturile conferite de lege.
Nu puteti fi inlaturat de la mostenire.
In rest, nu ramane decat sa va angajati avocat care sa va apere daca nu doriti sa va prezentati la proces sau nu il deschideti dvs.
Daca ati dat declaratia de acceptare veti primi drepturile conferite de lege.
Nu puteti fi inlaturat de la mostenire.
In rest, nu ramane decat sa va angajati avocat care sa va apere daca nu doriti sa va prezentati la proces sau nu il deschideti dvs.
Multumesc pentru raspuns, dar care sunt procedurile si ce cheltuieli implica actiunea de actionare in judecata?
buna ziua .
intrucat nu exista intelegere intre succesori se va investi instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect partajul succesoral si respectiv iesirea din indivizune.
costuri : taxa de timbru cate 3% din valaorea masei succesorale pt. fiecare capat de cerere + expertiza intre 600-1200 ron +onorariu avocatial.