avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea succesiunii

tatal meu a decedat acum 3 luni. el are dintr-o casatorie anterioara cu mama mea 2 copii, eu sunt copilul mamei la fel dintr-o casatorie anterioara. Nu am apucat sa deschidem succesiunea dupa tata ca acum a murit si mama. intrebarea este care ar fi pasii se poate deschide succesiunea pentru amandoi o data? Si ce cote ii revin fiecaruia avand in vedere situatia de mai sus. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:02, 17 Iunie 2008
Care tata a decedat acum 3 luni? Sotul mamei, sau tatal biologic?
Acum 3 luni a decedat sotul mamei, care este tatal meu vitreg.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2008
cristina1980, utilizator
Eu nu vad sa aveti drept la mostenire la tatal vitreg.
Insa, daca mama l-a mostenit pe sot ( tatal vitreg) veti veni la mostenirea mamei dvs.
Se pot deschide ambele mosteniri.

avocat Claudiu Lascoschi
Categoric nu aveti drept la mostenirea tatalui vitreg. Dar il puteti "mosteni" prin retransmitere (prin jocul a doua mosteniri succesive).
Pa tatal vitreg il mosteneste mama dvs (sotie supravietuitoare, chiar daca a supravituit doar o vreme) Cota ei este de 1/4 din masa succesorala ramasa dupa sotul ei, iar restul de 3/4 mostenesc copii lui (cei 2 din casatoria anetrioara). Apoi dvs. o mosteniti pe mama dvs.
am inteles, dar cheltuielile cum se suporta? banuiesc ca se vor calcula jumate jumate

Alte discuții în legătură

Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)