avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit de nevoi personale - asigurarea nu acopera ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit de nevoi personale - asigurarea nu acopera decesul din cauze naturale

Daca o persoana a avut un credit de nevoi personale, pentru care a incheiat o asigurare de viata (care nu acopera decat decesul din accident, nu si din cauze naturale), dupa decesul debitorului, mostenitorii au obligatia de a achita creditul? (asigurarea era colectiva - am aflat ulterior) Daca banca nu a cerut giranti, nu a cerut actele (acordul) sotiei, acum de ce solicita achitarea creditului de catre familie (sotia supravietuitoare si copii)? Exista vreo varianta sa scape de executorul bancar?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:01, 12 Aprilie 2010
Masa succesorala cuprinde si activ ( bunuri) si pasiv ( datorii).
La acceptarea acesteia de catre mostenitori, vor prelua inclusiv datoriile.
Exista doua posibilitati de a evita acest lucru:
- renuntarea la mostenire, dar se renunta inclusiv la activ;
- acceptarea sub beneficiu de inventar, ceea ce inseamna ca datoriile defunctului se acopera/executa exclusiv din activ, astfel nu se poate executa nici un bun/venit propriu mostenitorului.

Dati-ne mai multe date despre ce bunuri avea defunctul si valoarea datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mtudoran mtudoran Tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara girant si coplatitor.In urma decesului am primit somatie de plata pe numele tatalui precum si ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)