avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Activitate Lianadan

Activitate Lianadan

Răspuns la discuția Partaj relație de concubinaj
A recunoscut contribuția mea și a fost de acord cu despăgubirea abia după chemarea în Instanta și când a dat declarația la al doilea termen.





Răspuns la discuția Partaj relație de concubinaj
Multumesc pentru răspuns.
Asa este într-adevăr, daca părinții lui ar deschide proces pentru despăgubire ca nu am plătit chirie locuind în casa lor, aveți dreptate.

Eu și fostul concubin recunoaștem tot ce s-a cumpărat impreuna și tot ce s-a renovat, insa nu știu cum ar putea fi soluția data de instanta-sa îmi dea jumătate din bunurile achiziționate impreuna și sa ma despăgubească financiar pentru contribuția mea la renovări sau poate sa ma despăgubească financiar și pentru bunurile comune.
Partaj relație de concubinaj

Bună ziua,

Am deschis proces de partaj în urma unei relații de concubinaj. Locuința este a părinților lui, la care noi am efectuat câteva renovări și o extindere( inițial locuința a avut doua camere și o bucătărie, am renovat o camera și bucătăria și am extins locuința cu inca o camera și am modificat acoperișul).
Ne aflam în faza de expertiza imobiliara și al bunurilor achiziționate impreuna.

Procesul de partaj se poate încheia prin:

- împărțirea bunurilor achiziționate impreuna recunoscute de fiecare sau prin despăgubirea financiara al bunurilor la valoarea achiziționată sau valoarea actuala la care se scade uzura în urma evaluării?
- prin despăgubirea financiara a renovarilor efectuate impreuna sau prin despăgubirea financiara a contravalorii imobilului la valoarea actuala?

Menționez faptul ca fostul concubin a transmis ca nu are bani sa ma despăgubească decât pentru renovarile efectuate și extindere, iar bunurile sa le împărțim egal.
Este corect asa?

Multumesc mult.