Buna ziua!
As dori sa stiu daca se poate face (cu sanse de reusita) plangere impotriva procesului verbal, avand in vedere cele expuse mai jos.
Pe scurt: procesul verbal a fost incheiat in data de
13 07 2009 , iar la detaliile despre fapta savarsita apare mentionat " In ziua
13 06 2009 ora... locul Calea Dorobantilor cu Scoala Floreasca a savarsit urmatoarele: a condus auto .... la culoarea galbena a semaforului electric"
In sustinerea motivatiei se poate invoca faptul ca data savarsirii faptei nu corespunde cu realitatea, asa cum prevede art. 17 din ord.2/2001 ?
Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
In plus, agentul nu m-a informat cu privire la posibilitatea completarii la rubrica "Alte mentiuni" (este prima data cand sunt oprita de politie; mi-a intins procesul verbal si mi-a zis "semnati aici") iar dupa ce am semnat a completat el la aceasta rubrica "Nu am".
Mentionez faptul ca initial agentul a invocat faptul ca am trecut pe culoarea rosie si ca imi ia permisul pentru 1 luna (desi eu am trecut pe culoarea verde), si dupa numeroase "targuieli" mi-a facut o favoarea si mi-a zis ca "bine trecem ca era galben si luati doar amenda"
Am uitat sa mentionez faptul ca am platit amenda la jumatate, si cand am platit am observat aceasta eroare.
Va multumesc!