avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate mirela2402

Activitate mirela2402

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte!

nucu$ a scris:

Un avocat care sa va reprezinte este strict necesar,pentru a putea sa sustina cauza in instanta.

Sunt total de acord că un avocat poate susţine mult mai bine cauza, doar este "domeniul" lor; însă aş vrea să ştiu dacă onariul avocatului se poate recupa cumva (nimeni nu lucrează gratis, şi e normal să fie plătit pentru reprezentare) ?
Amenda în sine nu este mare, ceea ce deranjează cel mai mult e atitudinea agentului, care merge pe intimidare, şi nu pe fapte reale. Iar cand la volan e o femeie... Oricum, fiind prima dată, am tras nişte învăţăminte, a doua oara va fi altă discuţie cu dl. Agent.
Buna ziua!
As dori sa stiu daca se poate face (cu sanse de reusita) plangere impotriva procesului verbal, avand in vedere cele expuse mai jos.
Pe scurt: procesul verbal a fost incheiat in data de 13 07 2009 , iar la detaliile despre fapta savarsita apare mentionat " In ziua 13 06 2009 ora... locul Calea Dorobantilor cu Scoala Floreasca a savarsit urmatoarele: a condus auto .... la culoarea galbena a semaforului electric"
In sustinerea motivatiei se poate invoca faptul ca data savarsirii faptei nu corespunde cu realitatea, asa cum prevede art. 17 din ord.2/2001 ?
Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.


In plus, agentul nu m-a informat cu privire la posibilitatea completarii la rubrica "Alte mentiuni" (este prima data cand sunt oprita de politie; mi-a intins procesul verbal si mi-a zis "semnati aici") iar dupa ce am semnat a completat el la aceasta rubrica "Nu am".

Mentionez faptul ca initial agentul a invocat faptul ca am trecut pe culoarea rosie si ca imi ia permisul pentru 1 luna (desi eu am trecut pe culoarea verde), si dupa numeroase "targuieli" mi-a facut o favoarea si mi-a zis ca "bine trecem ca era galben si luati doar amenda"

Am uitat sa mentionez faptul ca am platit amenda la jumatate, si cand am platit am observat aceasta eroare.

Va multumesc!
Am discutat si cu un instalator. Se pare ca exista o problema intre etajul 7 si 8, pe coloana principala, unde exista un "dop". Datorita faptului ca debitul de apa al masinii de spalat este mai mare decat debitul care poate trece pe coloana principala, apare acest efect de refulare al apei in chiuveta. Am anuntat asociatia de proprietari referitor la aceasta problema, dar doar verbal. Instalatorul (care se ocupa de instalatiile din bloc) a motivat ca nu intervine cu un sarpe de desfundat tevile decat daca exista acodul scris al proprietarilor de sub noi, pentru ca tevile fiind din fonta exista riscul sa se sparga, rezultand in necesitatea inlocuirii coloanei principale. In ultimele 6-7 luni de cand avem aceasta problema, si la alte etaje au mai fost probleme (etajul 6) dar probabil acei locatari au apelat la un sarpe, ori poblema "s-a rezolvat de la sine". Pana una alta noi ne trezim cu apa murdara in chiuveta si ne lovim de indiferenta celor din jur....
Am putea sa ne folosim de prevederile art.56 din CAP.VIII din Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari? - Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neluarea de către proprietari, de către asociaţia de
proprietari sau de către comitetul executiv al asociaţiei de
proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea şi
menţinerea în stare de siguranţă a clădirii şi a instalaţiilor comune
aferente (ascensor, hidrofor, instalaţii de alimentare cu apă, de
canalizare, de încălzire centrală, de preparare şi distribuire a apei
calde, instalaţii electrice şi de gaze, centrale termice, crematorii,
instalaţii de colectare a deşeurilor, instalaţii de antenă colectivă,
telefonie etc.) pe toată durata existenţei acestora;
c) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de
întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi
instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de
natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari;

Va multumim pentru raspuns!
X-(X-(Ce este de facut??? Locuiesc la etajul 8 iar la etajul 11 pe partea de deasupra apartamentului meu este montata o masina de spalat rufe in bucatarie si de fiecare data cand vecina respectiva spala, chiuveta mea de la bucatarie se umple cu apa ei din masina de spalat. Am anuntat Asociatia de Proprietari de un an de zile si nu s-a facut nimic, vecina a vorbit fff urat cu mine si a spus ca nu o intereseaza..
Intrebarea este: Este voie, din punct de vedere igienic dar mai ales legal, ca la instalatia comuna de scurgere de la bucatarie sa fie conectata o masina de spalat rufe?????