ce intelegeti prin probe administrative pt custodie?
desi relatia a fost f amiabila cu tatal si comunicam frumos si zilnic, repet: am fost singura si m-am descurcat singura din toate punctele de vedere.
problema mea e una financiara, s-ar putea sa obtin un job cu mult mai bun in afara tarii. dar sunt limitata de aceasta incredintare. daca nu vrea sa-mi acorde acea dovada notariala pt a iesi din tara? si daca as obtineo pot decide total si singura in ceea ce priveste cresterea copilului?(sanatate, educatie etc.)
nu vreau sa-l exclud pe tata din viata copilului, dar as vrea sa profit de aceasta sansa.
nu vreau sa o dau intr-o melodrama, dar conteaza intr-un contex de genu motivele despartirii si faptul ca am fost singura?
nu cunosc limitele date de ''incredintare'' , ''custodie'' etc si tot ce imi doresc este libertate pt mine si copil. si vreau sa stiu in ce directie sa actionez.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste nelamuriri.
Context: am locuit impreuna doar cateva luni eu mutandu-ma de la el inainte de a se naste copilul. m-am descurcat singura financiar. minorul este recunoscut de tata care isi doreste sa faca parte din viata lui.
As vrea sa stiu:
1. aceasta incredintare se obtine doar in instanta? nu poate fi ceva si amiabil?
2. cata libertate pot obtine in urma incredintarii? de ex: pot iesi din tara fara acordul notarial al tatalui?(doar pe baza de incredintare)
Buna ziua,
Am 24 ani am terminat anul acesta facultatea si m-am inscris la master, continuand cu aceasta forma de invatamant voi mai putea primi pensie de urmas?(tata decedat din 2005 si am primit pana acum pensie de urmas)
Dupa implinirea mea a varstei de 26 ani poate opta mama pt pensie urmas?(au fost casatoriti 21 de ani si nu s-a recasatorit)