mi-am facut si eu curaj sa scriu si sa cer o parere, un sfat pentru situatia cu care ma confrunt !
pe scurt , am fost anagajata la o firma timp de 14 ani. in acest timp fostul director a avut mai multe firme. la infiintarea uneia dintre firme ( 2012) m- a pus pe mine administrator si la alta firma un alt coleg . mi s a spus ca nu ma va afecta cu nimic , nu voi fi implicata in nimic organizatoric sau administratic , ci este doar o formalitate, el neputand sa se puna decat ca actionar , avand o alta firma in stadiu de faliment . de a lungul anilor vazand ca firma acumuleaza datorii si apoi de cativa ani nu mai avea deloc activitate am tot cerut sa fiu scoasa din actionariatul acestei firme, lucru care nu s a intamplat.
in acest an in martie mai excat am primit de la Anaf notificare ca eu ca si administrator sunt trasa la raspundere solidara cu executare silita ca persoana fizica pentru a acoperi datoriile firmei care sunt destul de mari din ce mi s a comunicat ( 300000 lei )
ajutati ma cu un raspuns si o directie in care sa apuc, pentru ca nu stiu ce sa fac , nu am avut nicio implicare , nu am avut niciun beneficiu si vreau ca totul sa fie legal si sa se demonstreze neimplicarea mea , intre timp a venit si a doua notificare de la Anaf iar fostul director pentru ca intre timp nu mai lucrez acolo, nu mai raspunde la telefon desi initial a spus ca va merge si va prealua pe numele lui administrarea firmei !
in speranta unui raspuns va multumesc anticipat