mi-am facut si eu curaj sa scriu si sa cer o parere, un sfat pentru situatia cu care ma confrunt !
pe scurt , am fost anagajata la o firma timp de 14 ani. in acest timp fostul director a avut mai multe firme. la infiintarea uneia dintre firme ( 2012) m- a pus pe mine administrator si la alta firma un alt coleg . mi s a spus ca nu ma va afecta cu nimic , nu voi fi implicata in nimic organizatoric sau administratic , ci este doar o formalitate, el neputand sa se puna decat ca actionar , avand o alta firma in stadiu de faliment . de a lungul anilor vazand ca firma acumuleaza datorii si apoi de cativa ani nu mai avea deloc activitate am tot cerut sa fiu scoasa din actionariatul acestei firme, lucru care nu s a intamplat.
in acest an in martie mai excat am primit de la Anaf notificare ca eu ca si administrator sunt trasa la raspundere solidara cu executare silita ca persoana fizica pentru a acoperi datoriile firmei care sunt destul de mari din ce mi s a comunicat ( 300000 lei )
ajutati ma cu un raspuns si o directie in care sa apuc, pentru ca nu stiu ce sa fac , nu am avut nicio implicare , nu am avut niciun beneficiu si vreau ca totul sa fie legal si sa se demonstreze neimplicarea mea , intre timp a venit si a doua notificare de la Anaf iar fostul director pentru ca intre timp nu mai lucrez acolo, nu mai raspunde la telefon desi initial a spus ca va merge si va prealua pe numele lui administrarea firmei !
in speranta unui raspuns va multumesc anticipat
e a lungul anilor vazand ca firma acumuleaza datorii si apoi de cativa ani nu mai avea deloc activitate am tot cerut sa fiu scoasa din actionariatul acestei firme
Nu se intelege clar daca sunteti asociat/actionar sau administrator. Sunt lucruri diferite. Daca sunteti asociat/actionar puteti adresa Tribunalului o cerere pentru intrarea firmei in faliment iar, in cadrul actiunii in atragerea raspunderii, va veti demonstra nevinovatia.