avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Georgescu

Activitate Radu Georgescu

Multumesc pentru raspunsuri!

Cornel Vasile a scris:

Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 649 din 15 decembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 7 februarie 2023, s-a admis excepția de neconstituționalitate, constatându-se că dispozițiile art. 25, 27-43 și 47 din Ordonanța Guvernului nr. 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor sunt neconstituționale.

La 24-03-2023 , articolele 25, 27-43 si 47 și-au încetat aplicabilitatea.

Acoperirea pagubelor, precum și restituirea sumelor sau plata contravalorii bunurilor ce nu mai pot fi restituite în natura ori a serviciilor nedatorate, recunoscute, se fac prin angajament de plata, în scris, al celui în cauza. În acest caz angajamentul de plata constituie titlu executoriu de la data semnării acestuia.

Si daca nu vreau sa fac angajament de plata? Ei merg in instanta?

Cornel Vasile a scris:

V-au transmis vreo decizie de imputare cu noua suma?

Ei spera sa merc pe cale amiabila si sa platesc de de buna voie. O instanta a hotarat ca un comandant de unitate nu poate sa dispuna o decizie de imputare intrucat nu are competente. Asa ca o decizie a mapn nu are valoare juridica.
Ca sa raspund la intrebare, nu, nu am primit inca nimic.
Eu am platit prima suma inainte sa se fi incheiat macar cercetarea administrativa. Nici macar nu ar fi trebuit sa pot sa platesc la momentul acela. Nu fusesem anuntat oficial.
Acum de abea se incheie cercetarea administrativa si urmeaza sa fiu contactat.
Datele pe care le am sunt prin discutii informale.

mitabiciclista a scris:

Nu.E o greșeală și a fost îndreptată.Va vor da în judecată dacă nu plătiți toată suma datorată.Aveti un contract,plătiti pentru nerespectarea contractului.
Poate vor cere penalități și cheltuielile de judecată.

Si daca se trezesc peste 1 an 2, 5 ca iar au gresit si ca vor inca atata?

Cornel Vasile a scris:

Sigur este o greseala de calcul?

Asa mi s-a transmis…
Mi-am dat demisia din mapn dupa ce am indeplinit aproape 3 ani din cei 8 de contract. Dupa mai bine de jumatate de an de la demisie sunt informat ca mi s-a calculat suma ce o datorez mapn in urma nefinalizarii contractului. Ma prezint la unitate si platesc integral suma pe care primesc chitanta. O saptamana sau doua mai tarziu sunt contactat si mi se transmite ca s-a gresit calculul si suma este mai mult decat dubla.
Are vre-o valoare juridica faptul ca am chitanta in ideea de a nu platii noua suma ceruta? Se poate considera ca sunt achitat de paguba? Nu trebuie sa isi asume greseala cel care a calculat?

Multumesc anticipat!