avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Activitate pecrista

Activitate pecrista

Lucrez la o societate comerciala cu capital integral de stat care se finanteaza exclusiv din venituri proprii neprimind subventii de la stat, dar al carei actionar majoritar este Consiliul Judetean iar restul actionarilor sunt primarii din judet.Asa ca am primit o adresa de la actionarul majoritar care imi aducea la cunostinta un punct de vedere al Ministerului de Finante care arata cam asa:

"În anul 2014, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii şi unităţilor prevăzute la art. 93 alin. (1^1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora.

În bugetele pe anul 2014 ale instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete-cadou şi tichete de vacanţă personalului din cadrul acestora.

Ca urmare, va rugam sa luati masurile ce se impugn pentru respectarea prevederilor legale"

Eu consider ca societatea e institutie finantata integral din venituri proprii deci nu este obligata sa aplice aceste prevederi, dar desigur ma contrazic cu seful meu care se leaga de "activitatile finantate integral din venituri proprii,infiintate pe langa institutiile publice".Degeaba ii explic ca nu suntem activitate, suntem o societate comerciala pe actiuni.Vreu sa-i fac un punct de vedere in scris, dar vreau sa vad si parerea voastra.
Răspuns la discuția declaratii
Acum am observat o greseala:)...Formular 010 nu 020:)
Răspuns la discuția declaratii
Care e data de la care te-ai declarat platitor de TVA?Am inteles ca ai depus documentele la Vector pe data de 19.01.2012(Formular 020), dar acolo in formular ce data de inceput ai trecut la fiecare obligatie?Daca ai trecut 15.12.2011 atunci in 25.01.2012 trebuie sa depui Decont 300 pentru luna decembrie 2011, chair daca este cu TVA 0.Daca ai declarat si angajati incepand cu 15.12.2011 trebuie sa depui si declaratia 112 si de asemenea declaratia 100 unde declari Impozitul pe profit...sau pe venit, daca esti microintreprindere...repet...chiar daca valoarea este 0.Daca te-ai declarat ca platitor doar cu ianuarie 2012 atunci nu trebuie sa depui declaratii decat pe 25.02.2012 pentru ianuarie 2012.
Nu se poate...nici TVA nici cheltuiala.
Răspuns la discuția stopaj la sursa
Conform OG 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, a fost modificata ordinea de stingere a obligatiilor fiscale, in sensul stingerii cu prioritate a tuturor obligatiilor principale in ordinea vechimii acestora si apoi a accesoriilor in ordinea vechimii acestora, pentru a se evita acumularea de noi accesorii in sarcina contribuabilului.

Astfel, in cazul in care suma platita nu acopera obligatiile fiscale datorate unui buget sau fond, distribuirea, in cadrul fiecarui buget sau fond, se face in urmatoarea ordine:

a) pentru toate impozitele si contributiile cu retinere la sursa;
b) pentru toate celelalte obligatii fiscale principale;
c) pentru obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor prevazute la primele doua puncte.

Răspuns la discuția tichete cadou
Nu s-a schimbat nimic.:)
Răspuns la discuția Contract cesiune creante fiscale
Stiu ca functioneaza acest tip de cesiune, dar cand am fost la DGAMC Bucuresti ca sa intreb despre aceasta posibilitate m-au intrebat daca am adus Contract de cesiune.Asa ca asta ma intereseaza...cum arata un contract de cesiune in acest caz?
Conform Ordinului ANAF 1308/2009 se pot cesiona creantele fiscale in scopul inlocuirii rambursarii taxei pe valoarea adaugata, in contextul lipsei de lichiditati, cu un mecanism de compensare a creantei cu datorii ale creditorilor companiei respective catre bugetul statului.Exista un model de contract de cesiune pentru acest tip de compensare?