avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contract cesiune creante fiscale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contract cesiune creante fiscale

Conform Ordinului ANAF 1308/2009 se pot cesiona creantele fiscale in scopul inlocuirii rambursarii taxei pe valoarea adaugata, in contextul lipsei de lichiditati, cu un mecanism de compensare a creantei cu datorii ale creditorilor companiei respective catre bugetul statului.Exista un model de contract de cesiune pentru acest tip de compensare?

Cel mai recent răspuns: pecrista , utilizator 09:49, 22 Noiembrie 2011
...va rog sa-mi spuneti si mie cum se face acest lucru!eu am intrebat la administratia fiscala si nici ei nu au stiut cum!
aveti aici despre procedura
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Nu cred ca va referiti la situatia postata de jcarmen.

Cesiunea se poate face cf art 30 din codul de procedura fiscala.

Intradevar, daca o soc are tva de rambursat, aprobat la rambursare de organul fiscal, in loc sa primeasca banii, poate cesiona acele sume cu datorii pe care le are catre creditorii sai. Acestia solicita acoperirea debitelor sale din acele sume.

In primul rind se incheie un contract de cesiune de creante, o lista cu datoriile pe care cedentul le are catre cesionar si anexa 2 ordin 1308/2009. Cesionarul depunere o cerere prin care solicita, in baza contractului de cesiune, aprobarea compensarii.

Este o situatie functionala, eu cunosc cazuri de solutionare.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
t.simona, utilizator
Stiu ca functioneaza acest tip de cesiune, dar cand am fost la DGAMC Bucuresti ca sa intreb despre aceasta posibilitate m-au intrebat daca am adus Contract de cesiune.Asa ca asta ma intereseaza...cum arata un contract de cesiune in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul stingerii datoriilor prin compensare cu deconturi negative de tva ionutt ionutt Buna ziua! Care este momentul la care opereaza compensarea obligatiilor fiscale cu creantele rezultand din deconturile negative de TVA. Ma intereseaza si in ... (vezi toată discuția)
Cesiune tva dragalina2006 dragalina2006 o firma x doreste sa-mi cesioneze dreptul sau de rambursare tva. in acest scop firma x a depus organului fiscal lista cu furnizorii neachitati conf. ordinului ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta administratia financiara! bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Am o datorie la un Srl iar acesta m-a anuntat ca a dus facturile restante la Administratia Financiara si a cesionat creanta la stat in baza ... (vezi toată discuția)