Conform Ordinului ANAF 1308/2009 se pot cesiona creantele fiscale in scopul inlocuirii rambursarii taxei pe valoarea adaugata, in contextul lipsei de lichiditati, cu un mecanism de compensare a creantei cu datorii ale creditorilor companiei respective catre bugetul statului.Exista un model de contract de cesiune pentru acest tip de compensare?
Nu cred ca va referiti la situatia postata de jcarmen.
Cesiunea se poate face cf art 30 din codul de procedura fiscala.
Intradevar, daca o soc are tva de rambursat, aprobat la rambursare de organul fiscal, in loc sa primeasca banii, poate cesiona acele sume cu datorii pe care le are catre creditorii sai. Acestia solicita acoperirea debitelor sale din acele sume.
In primul rind se incheie un contract de cesiune de creante, o lista cu datoriile pe care cedentul le are catre cesionar si anexa 2 ordin 1308/2009. Cesionarul depunere o cerere prin care solicita, in baza contractului de cesiune, aprobarea compensarii.
Este o situatie functionala, eu cunosc cazuri de solutionare.
Stiu ca functioneaza acest tip de cesiune, dar cand am fost la DGAMC Bucuresti ca sa intreb despre aceasta posibilitate m-au intrebat daca am adus Contract de cesiune.Asa ca asta ma intereseaza...cum arata un contract de cesiune in acest caz?
Cesiune tva
dragalina2006
o firma x doreste sa-mi cesioneze dreptul sau de rambursare tva. in acest scop firma x a depus organului fiscal lista cu furnizorii neachitati conf. ordinului ... (vezi toată discuția)