avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesionare Creanta Administratia Financiara!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesionare Creanta Administratia Financiara!

Buna ziua,

Am o datorie la un Srl iar acesta m-a anuntat ca a dus facturile restante la Administratia Financiara si a cesionat creanta la stat in baza datoriei mele si ca in termen de 4-5 zile o sa am poprire pe cont.

Este posibil asa ceva?
Si ce se intampla in acest caz?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: bogdan.netejoru , utilizator 15:29, 16 Iulie 2011
Da, este posibil asa ceva.Vi se va pune poprire pe cont.Nu pot estima perioada.

In conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala si Ordinului nr. 1308/2009 emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, se ofera posibilitatea cesionarii creantelor privind drepturi de rambursare sau de restituire ale contribuabililor.

Realizarea procedurii de cesiune a drepturilor de restituire are efecte pozitive pentru toate partile implicate: fiscul solutioneaza cererea de rambursare a cedentului si recupereaza datoriile de la cesionar; agentul economic cedent isi achita obligatiile fata de cesionar, care-i este si furnizor; agentul economic cesionar recupereaza datoriile de la cedent, isi indeplineste obligatiile fata de bugetul de stat si evita procedurile de executare silita derulate de finante
Cesiunea produce efecte fata de organul fiscal competent in administrarea cedentului numai de la data la care aceasta a fost notificata de catre cesionar, potrivit prevederilor art. 30 alin. (2) din Codul de procedura fiscala.

:offtopic:Va rog frumos, sa nu mai deschideti alte topicuri cu privire la acelasi subiect.Vor fi sterse, oricum.
Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns, mai am o intrebare la Dvs: facturile mele neplatite au fost duse la Adm Fin. Astazi ( Vineri Dim) daca efectuez plata sa zicem Marti-Miercuri direct in contul furnizorului meu...Administratia Fin.:

1.mai pune poprire pe cont?
2. ma anunta inainte??

Adica chiar daca platesc tot voi avea contul blocat? si imi mai retrage si Adm. Fin. iar suma? sa platesc de 2 ori? sau verifica si ei inainte si vad ca a fost platita si scap?:)

Astept raspunsul Dvs pretios!

Multumiri
Poprirea se efectueaza fara somatie.

Daca se va intampla sa platiti de doua ori suma/debitul, teoretic, cel putin, puteti sa faceti o compensare cu ANAF, in contul altor/unor viitoare datorii (impozite/taxe etc.).

Contactati autoritatea care a preluat facturile si discutati cu reprezentantii acesteia, modalitatea corecta/legala, pentru evitarea dublei plati sau/si suspendarea executarii silite a societatii dvs.



multumesc inca o data, iar dupa ce se blocheaza contul...retrag ei banii la cat timp imi deblocheaza contul?? trebuie luata legatura cu ei..facuta cerere etc etc sau se deblocheaza de la sine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creante fiscale pecrista pecrista Conform Ordinului ANAF 1308/2009 se pot cesiona creantele fiscale in scopul inlocuirii rambursarii taxei pe valoarea adaugata, in contextul lipsei de ... (vezi toată discuția)
Momentul stingerii datoriilor prin compensare cu deconturi negative de tva ionutt ionutt Buna ziua! Care este momentul la care opereaza compensarea obligatiilor fiscale cu creantele rezultand din deconturile negative de TVA. Ma intereseaza si in ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva felisana felisana Mai nou se cere la finante lista furnizorilor neachitati, in cazul in care ai tva de rambursat. Intrebarea mea este urmatoarea: Cei de la finante vor achita ei ... (vezi toată discuția)