avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rambursare tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rambursare tva

Mai nou se cere la finante lista furnizorilor neachitati, in cazul in care ai tva de rambursat. Intrebarea mea este urmatoarea: Cei de la finante vor achita ei furnizorii dupa cum ii taie capul pe ei? Si mai este ceva chestie cu contract de cesiune pe care eu nu o inteleg. Ca la finante mandrele care se ocupa de aceste chestii sunt in concediu, si totusi as vrea sa ma lamuresc.
Cel mai recent răspuns: paula23 , utilizator 15:14, 11 Octombrie 2009
Mai nou, daca aveti furnizori neachitati, veti primi somatie de plata catre finante, daca respectivul are datorii neachitate catre bugetul de stat sau al asigurarilor sociale.
ART. 152 Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici

[...] (2) Cifra de afaceri care serveşte drept referinţã pentru aplicarea alin. (1) este constituitã din valoarea totalã a livrãrilor de bunuri şi a prestãrilor de servicii care ar fi taxabile dacã nu ar fi desfãşurate de o micã întreprindere, efectuate de persoana impozabilã în cursul unui an calendaristic, incluzând şi operaţiunile scutite cu drept de deducere şi pe cele scutite fãrã drept de deducere, prevãzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) şi f), dacã acestea nu sunt accesorii activitãţii principale, [...].

De aici rezulta ca, in cazul nostru, cifra care se ia in considerare este doar cea aferenta serviciilor care ar fi taxabile, nu si cele scutite.

Deci, nu devii platitor de TVA.
corneliamagda a scris:

Mai nou, daca aveti furnizori neachitati, veti primi somatie de plata catre finante, daca respectivul are datorii neachitate catre bugetul de stat sau al asigurarilor sociale.


Cum adica? Din banii nostrii le achita finantele datoriile catre stat. Si atunci cu facturile noastre neachitate catre respectivii furnizori cum ramane?
Astfel se achita datoria noastra catre furnizori si in acelasi timp datoria acestora catre stat.
Noi platim in numele lor, astfel datoria noastra catre furnizori se stinge.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
Cornelia Tulpan, Contabil
Este chiar o noutate pentru mine...tocmai am terminat un control de rambursarea sapt asta si nu mi-au cerut asa ceva?! sunt zvonistici?! exista si o baza legala?

Alte discuții în legătură

Cesiune tva dragalina2006 dragalina2006 o firma x doreste sa-mi cesioneze dreptul sau de rambursare tva. in acest scop firma x a depus organului fiscal lista cu furnizorii neachitati conf. ordinului ... (vezi toată discuția)
Momentul stingerii datoriilor prin compensare cu deconturi negative de tva ionutt ionutt Buna ziua! Care este momentul la care opereaza compensarea obligatiilor fiscale cu creantele rezultand din deconturile negative de TVA. Ma intereseaza si in ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta administratia financiara! bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Am o datorie la un Srl iar acesta m-a anuntat ca a dus facturile restante la Administratia Financiara si a cesionat creanta la stat in baza ... (vezi toată discuția)