avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate BMihaela96

Activitate BMihaela96

Răspuns la discuția Achizitii publice
costiboncu a scris:

Buna ziua,

imposibilitatea fortuita este o situatie in care cel care a re de indeplinit o obligatie nu o poate face dar fara culpa sa. De exemplu am de efectuat un transport insa din cauza unui cutremur singurul drum de acces a fost blocat.
Asadar, trebuie sa fie vorba despre un eveniment pe care nu il puteam prevedea si care ma pune in imposibilitate de a indeplini obligatia pe care o aveam.
Daca imi dati tot textul de lege detaliez si pe marginea acelui text.

Cu stima,
av. Costi Boncu



textul de lege este urmatorul: '' (11)În cazul în care autoritatea contractantă nu poate încheia contractul cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câştigătoare, datorită faptului că ofertantul în cauză se află într-o situaţie de forţă majoră sau în imposibilitatea fortuită de a executa contractul, atunci aceasta are dreptul să declare câştigătoare oferta clasată pe locul doi, în condiţiile în care aceasta există şi este admisibilă. În caz contrar, se anulează aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică''
si este cuprins in OUG 143/2008 care modifica art 204 din OUG 34/2006.

Multumiri anticipate
Mihaela B
Răspuns la discuția contract cu scoli
elladomi a scris:

Este necesar sa aveti o societate comerciala apoi sa participati la licitatie in SEAP sa ofertati si se va alege pretul cel mai mic. Fiind vorba de sistem bugetar achitiile se fac public prin sistemul SEAP.

OUG 34/2006 completatata cu OUG 94/2007 spune ca : '' ART. 19
Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ care, în acest caz, se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2).'' asta inseamna ca : daca valoarea estimata a contractului este de maximum 9999 euro/an atunci nu este obligatoriu sa treceti prin toata procedura de ofertare cu publicare a anuntului in SEAP. In concluzie nu va grabiti cu procedurile de achizitie publica - eu cunosc directori de scoala care au facut achizitie directa pentru produse a caror valoare ere mai mica de 10.000 euro chiar din dec 2007.

Cat priveste societatea comerciala ... aici ma opresc. Daca doriti informatii despre SEAP va stau la dispozitie :).