avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate iris5599

Activitate iris5599

In anul 2007 am fost implicat intr-o coliziune deoarece am trecut semaforul electric pe culoarea galben spre rosu, din fata venind un alt autoturism ce a virat stanga si a intrat in mine. Eu ma aflam sub influenta bauturilor alcoolice, pentru aceasta intocmindu-mi dosar penal si politia m-a gasit vinovat si pentru producerea coliziunii. In urma procesului ce a durat 2 ani, instanta mi-a aplicat amenda administrativa. Ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera permisul auto? As vrea sa stiu daca politia ma va sanctiona si pentru producerea coliziunii si pentru consumul de alcool. Polita de asigurare obligatorie acopera dauna produsa?
Va doresc o zi buna!
Astept raspunsul dumneavoastra urgent.
Va multumesc!
Răspuns la discuția alcoolemie recalculata
Multumesc frumos ambilor domni pentru ca si-au facut timp sa imi raspunda. M-am uitat din nou pe buletinul de analiza (la recalculare) si valoarea trecuta este intre 0,7 si 0,8. Repet, a fost coliziune si nu accident (deci fara nici un fel de victime), cel care a provocat coliziunea fiind celalalt sofer care a intrat in intersectie pe rosu, sotul meu aflandu-se in centrul intersectiei. Acesta a fost citat ca martor si nici macar nu s-a prezentat la proces! Nici o legatura cu cazul cunoscut de Corsin.
Nu am pretentii la o justitie speciala! Sunt constienta ca dreptatea ar trebui sa fie acceasi pentru toti. Tocmai de aceea! De ce in alte cazuri au fost luate in considerare "valorile favorabile" inculpatilor? Sunt suficiente cazuri de care am aflat, situatii foarte asemanatoare, civili, care au luat amenzi administrative. A gresit, stiu, va rog credeti-ma ca am fost prima care l-am judecat, dar cred ca merita o pedeapsa mai putin aspra! E prima abatere si si-a invatat lectia. Nu a plecat la plimbare cu masina. A fost chemat de tatal meu (care nu stia ca bause) cu medicamentele pentru hipertensiune pentru ca i se facuse rau (tatal meu se afla cu masina in oras).
Buna ziua! Va scrie o sotie disperata. La sfasitul anului trecut, sotul meu a fost implicat intr-o coliziune usoara, fara victime, el aflandu-se sub influenta alcoolului. In urma probelor de sange s-a stabilit o alcoolemie de 1.8, iar in urma recalcularii de 0,78. Mentinez ca au fost recoltate cele 2 probe de sange prevazute in lege. Probleme nu a mai avut pana acum. A fost trimis in judecata si dupa 2 termene a primit 6 luni cu suspendare. Daca ar fi fost incadrat civil ne-am fi multumit cu aceasta. Acum vom face recurs. Din cauza posibilitatii de a pierde serviciul (este incadrat MI) singura "scapare" ar fi obtinerea unei amenzi administrative. Are vreo sansa sa primeasca amenda administrativa?