Bună ziua, am o situație mai complicată în cadrul unei achiziții publice desfășurate în SEAP (Legea 99/2016) cu subcontractare tip „cascadă”. Situația pe scurt e următoarea: Societatea A participă la procedură cu subcontractant societatea B. Prin subcontractantul B se asigură acoperire națională. (societatea B funcționează sub forma unei societăți care contractează servicii și le subcontractează ulteriori, nu prestează ei serviciile în mod direct). În fișa de date a achiziției apare doar ofertantul A cu subcontractantul B, în realitate serviciile se efectuează în „cascadă” A subcontractează la B care la rândul său subcontractează la C,D,E...etc.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. E legală participarea și subcontractarea serviciilor tip „cascadă” atâta timp cât în DUAE/fișa de date a achiziției nu apar toți subcontractanții conform art. 156 alin. 2 din H.G. 394/2016 „În vederea determinării valorii creanței, ofertantul are obligația de a cuprinde în oferta sa denumirea subcontractanților și datele de contact ale acestora, partea/părțile din contract care urmează a fi îndeplinită/îndeplinite de către aceștia, valoarea la care se ridică partea/părțile respectivă/respective, precum și acordul subcontractanților cu privire la aceste aspecte.”?
2. În situația în care la procedura de achiziție publică depune ofertă atât de Societatea A cu subcontractantul B cât și Subcontractantul C (singur sau într-o altă asociere), se poate considera denaturarea concurenței conform art. 180 alin. 3 lit. d din Legea 99/2016 „un ofertant/candidat a depus ofertă/solicitare de participare individuală/în comun cu alţi operatori economici şi este nominalizat ca subcontractant în cadrul unei alte oferte/solicitări de participare.” ?
Vă mulțumesc.
PS. Sper că am reușit să mă fac înțeles.