avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Achiziție Legea 99/2016
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Achiziție Legea 99/2016

Bună ziua, am o situație mai complicată în cadrul unei achiziții publice desfășurate în SEAP (Legea 99/2016) cu subcontractare tip „cascadă”. Situația pe scurt e următoarea: Societatea A participă la procedură cu subcontractant societatea B. Prin subcontractantul B se asigură acoperire națională. (societatea B funcționează sub forma unei societăți care contractează servicii și le subcontractează ulteriori, nu prestează ei serviciile în mod direct). În fișa de date a achiziției apare doar ofertantul A cu subcontractantul B, în realitate serviciile se efectuează în „cascadă” A subcontractează la B care la rândul său subcontractează la C,D,E...etc.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. E legală participarea și subcontractarea serviciilor tip „cascadă” atâta timp cât în DUAE/fișa de date a achiziției nu apar toți subcontractanții conform art. 156 alin. 2 din H.G. 394/2016 „În vederea determinării valorii creanței, ofertantul are obligația de a cuprinde în oferta sa denumirea subcontractanților și datele de contact ale acestora, partea/părțile din contract care urmează a fi îndeplinită/îndeplinite de către aceștia, valoarea la care se ridică partea/părțile respectivă/respective, precum și acordul subcontractanților cu privire la aceste aspecte.”?
2. În situația în care la procedura de achiziție publică depune ofertă atât de Societatea A cu subcontractantul B cât și Subcontractantul C (singur sau într-o altă asociere), se poate considera denaturarea concurenței conform art. 180 alin. 3 lit. d din Legea 99/2016 „un ofertant/candidat a depus ofertă/solicitare de participare individuală/în comun cu alţi operatori economici şi este nominalizat ca subcontractant în cadrul unei alte oferte/solicitări de participare.” ?

Vă mulțumesc.
PS. Sper că am reușit să mă fac înțeles.

Alte discuții în legătură

Achizitii publice tibigurbet63 tibigurbet63 La o procedura de achizitie publica desfasurata prin seap pot participa ca subcontractant la doi ofertanti? (vezi toată discuția)
Contract subcontractare achizitii publice Dita88 Dita88 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns daca va rog As avea nevoie de un model de contract prin care o societate se obliga, in situatia in care incheie ... (vezi toată discuția)
Speta ciudata creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In cadrul unei licitatii a depus oferta societatea comerciala cu raspundere limitata A, avand ca actionari doua persoane juridice (50% + 50%), ... (vezi toată discuția)