avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice

La o procedura de achizitie publica desfasurata prin seap pot participa ca subcontractant la doi ofertanti?
Cel mai recent răspuns: Gabriella.S , utilizator 12:35, 9 Martie 2018
Legea 99/2016
art.180 (3) În sensul dispoziţiilor alin. (1) lit. d), se consideră că entitatea contractantă are suficiente indicii rezonabile/informaţii concrete pentru a considera că operatorul economic a încheiat cu alţi operatori economici acorduri care vizează denaturarea concurenţei în cadrul sau în legătură cu procedura în cauză în următoarele situaţii, reglementate cu titlu exemplificativ:
d) un ofertant/candidat a depus ofertă/solicitare de participare individuală/în comun cu alţi operatori economici şi este nominalizat ca subcontractant în cadrul unei alte oferte/solicitări de participare.
ART. 53 În aplicarea prevederilor art. 180 din Lege şi fără a afecta posibilitatea operatorilor economici de a depune ofertă alternativă sau de a oferta pe mai multe loturi diferite, ofertantul/candidatul nu are dreptul ca în cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire:
a) să depună două sau mai multe candidaturi/oferte individuale şi/sau comune, sub sancţiunea excluderii din competiţie a tuturor candidaturilor/ofertelor în cauză;
b) să depună ofertă individuală/comună şi să fie nominalizat ca subcontractant în cadrul unei alte oferte, sub sancţiunea excluderii ofertei individuale sau, după caz, a celei în care este ofertant asociat.

Consider ca da, neexistand prevedere care interzice acest lucru. Din contra, exista situatii in care, pe o anumita arie, exista un singur operator economic autorizat a executa lucrari ( de ex. pe retele de gaz).

Un operator nu poate fi insa si ofertant/asociat si subcontractor in cadrul altei oferte la aceeasi procedura.
Cele de mai sus sunt din legea achizitiilor sectoriale, dar e la fel si pt achizitiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție legea 99/2016 Alin1312 Alin1312 Bună ziua, am o situație mai complicată în cadrul unei achiziții publice desfășurate în SEAP (Legea 99/2016) cu subcontractare tip „cascadă”. ... (vezi toată discuția)
Autoritatea contractanta iarina_73 iarina_73 o societate comerciala la care este asociat cu 40 % si consiliu judetean / autoritatea contractanta - nu este in concurenta neloiala sau conflict de interese ... (vezi toată discuția)
Modalitate participare procedura atribuire - subcontractor si tert sustinator ACAI ACAI In cadrul unei proceduri de atribuire a unui contract de lucrari are dreptul un operator economic X care are calitatea de subcontractor nominalizat si ... (vezi toată discuția)