avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract subcontractare Achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract subcontractare Achizitii publice

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns daca va rog
As avea nevoie de un model de contract prin care o societate se obliga, in situatia in care incheie in viitor un contract de achizitie publica, sa subcontracteze unei alte societatii, un fel de antecontract de subcontractare.. este posibil? va rog mult sa ma ajutati..
Cel mai recent răspuns: Dita88 , utilizator 13:36, 18 Iulie 2014
De ce nu il declarati subcontractant in cadrul documentatiei?
Subcontractantul in cauza ar fi societatea de care apartin. Ceea ce dorim este siguranta ca in cazul in care o viitoare lucrare va fi castigata de un x ofertant, noi sa fim subcontractantii..si as dori un model cadru de promisiune de subcontractare, pentru a fi siguri.
In orice documentatie se declara subcontractantii cu partea din contract ce va fi executata de ei.Autoritatea contractanta pune in documentatie, de obicei, model acord de subcontractare. De asemenea, ofertantul declarat castigator , prin contract, se obliga sa nu inlocuiasca subcontractantii declarati decat cu acordul autoritatii contractante, iar la dosarul achizitiei, odata cu semnarea contractului de catre ofertantul desemnat castigator, se va depune contractul incheiat intre ofertantul castigator si subcontractant
Descarcati de pe SEAP documentatia si vedeti si modelul contractului ce urmeaza sa fie incheiat intre autoritatea contractanta si ofertantul castigator.
Eu cunosc prevederile achizitiei in materie de subcontractare, ceea ce doresc este ca inainte sa apara licitatia respectiva pe SEAP sa am o promisiune, sa ma asigur ca eu voi fi ales ca si subcontractant, respectiv eu sa fiu cel care va fi declarat ca si subcontractant in documentatia de atribuire.
Incheiati un contract in baza art. 1279 din Codul Civil :

(1) Promisiunea de a contracta trebuie să conţină toate acele clauze ale contractului promis, în lipsa cărora părţile nu ar putea executa promisiunea.

(2) În caz de neexecutare a promisiunii, beneficiarul are dreptul la daune-interese.

(3) De asemenea, dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite. Prevederile prezentului alineat nu sunt aplicabile în cazul promisiunii de a încheia un contract real, dacă prin lege nu se prevede altfel.

(4) Convenţia prin care părţile se obligă să negocieze în vederea încheierii sau modificării unui contract nu constituie promisiune de a contracta.


Alte discuții în legătură

Subcontractanti achizitii publice georgi_havrilet georgi_havrilet buna ziua! Am o dilema si sper sa ma puteti ajuta, am cautat in OUG 34 si nu am gasit nimic referitor la asta. Daca o societate subcontracteaza o alta ... (vezi toată discuția)
Precontract de arenda dothem58 dothem58 Buna ziua ! Andrei Silitra ma numesc si sunt fermier. Doresc sa stiu daca exista vreo forma legala penru urmatorul lucru : Vreau sa i-au in arenda o ... (vezi toată discuția)
Subcontractare Carrmenn Carrmenn Daca un subcontractant are un procent de 9,8% si a prezentat numai formularul 12G din ghidul achizitiilor publice i se mai pot cere si celelalte documente de ... (vezi toată discuția)