Buna ziua. In luna aprilie 2023, in urma unei banale lucrari stomatologice, in care urma sa mi se repare o masea, medicul stomatolog mi-a obturat canalele maselei, pentru indepartarea nervului. Insa, acesta a impins prea tare pe canal, reusind sa penetreze osul mandibular si astfel sa ajunga la nervul trigemen mandibular. A turnat Sealex, un material de sigilare a canalului, care s-a infiltrat pe nervul trigemen, astfel declansandu-mi o nevralgie de trigemen. Au aparut dureri cumplite, chiar din aceeasi zi, medicul stomatolog motivand ca e de la o alergie la produsele medicale folosite, chiar si dupa ce am facut o radiografie in care se vedea clar materialul aflat pe nervul trigemen mandibular, chiar sub radacina maselei la care s-a executat lucrarea. Vazand ca nu ma indruma cu nimic, am decis sa apelez la un chirurg BMF, care m-a operat si a scos ce s-a putut din materialul respectiv. Durerile nu s-au oprit nici o clipa in tot acest timp, ulterior ajungand la un neurolog care mi-a recomandat tratament medical si anumite analize ce sunt in curs de executare. Totodată, medicul neurolog a pus si diagnosticul de nevralgie de trigemen. Mai inainte de asta, medicul stomatolog a incercat sa-si repare eroarea, prin a ma duce la medic endodont, ce ar fi trebuit sa sparga tot acel material prin radacina maselei si sa-l extraga afara (orificiul care a penetrat osul mandibulei fiind cat varful unui ac). Voia sa mareasca orificiul si prin masea sa execute lucrarea. Am refuzat, gandindu-ma ca ar afecta mai tare nervul trigemen, prin apasarea materialului pe el, mai ales ca si medicul endodont era sceptic. Intrebarea este daca toate astea fac cazul unui malpraxis si daca pot initia ceva in cazul medicului stomatolog.