avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Malpraxis. Buna ziua. In luna aprilie 2023, in urma ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Malpraxis. Buna ziua. In luna aprilie 2023, in urma unei banale lucrari ...

Buna ziua. In luna aprilie 2023, in urma unei banale lucrari stomatologice, in care urma sa mi se repare o masea, medicul stomatolog mi-a obturat canalele maselei, pentru indepartarea nervului. Insa, acesta a impins prea tare pe canal, reusind sa penetreze osul mandibular si astfel sa ajunga la nervul trigemen mandibular. A turnat Sealex, un material de sigilare a canalului, care s-a infiltrat pe nervul trigemen, astfel declansandu-mi o nevralgie de trigemen. Au aparut dureri cumplite, chiar din aceeasi zi, medicul stomatolog motivand ca e de la o alergie la produsele medicale folosite, chiar si dupa ce am facut o radiografie in care se vedea clar materialul aflat pe nervul trigemen mandibular, chiar sub radacina maselei la care s-a executat lucrarea. Vazand ca nu ma indruma cu nimic, am decis sa apelez la un chirurg BMF, care m-a operat si a scos ce s-a putut din materialul respectiv. Durerile nu s-au oprit nici o clipa in tot acest timp, ulterior ajungand la un neurolog care mi-a recomandat tratament medical si anumite analize ce sunt in curs de executare. Totodată, medicul neurolog a pus si diagnosticul de nevralgie de trigemen. Mai inainte de asta, medicul stomatolog a incercat sa-si repare eroarea, prin a ma duce la medic endodont, ce ar fi trebuit sa sparga tot acel material prin radacina maselei si sa-l extraga afara (orificiul care a penetrat osul mandibulei fiind cat varful unui ac). Voia sa mareasca orificiul si prin masea sa execute lucrarea. Am refuzat, gandindu-ma ca ar afecta mai tare nervul trigemen, prin apasarea materialului pe el, mai ales ca si medicul endodont era sceptic. Intrebarea este daca toate astea fac cazul unui malpraxis si daca pot initia ceva in cazul medicului stomatolog.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:29, 24 Iulie 2023
Puteti sa ii solicitati daune morale si materiale in instanta. Trebuie probat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ptr plingere "tip" malpraxis irina_ps irina_ps Stiu ca nu exista lege malpraxis ci doar asigurari si ca pina acum nimeni nu a incasat o asigurare de acest tip. Am un implant dentar ce nu este corect ... (vezi toată discuția)
Problema cu o lucrare stomatologica catalinu catalinu Buna ziua, Acum 2 luni am facut la un stomatolog o lucrare(imbracarea a doua masele). De cateva sapt a inceput sa ma doar acea zona si am fost la un alt ... (vezi toată discuția)
Bunaziua ! am si eu o problema acum trei zile am mers la dentist ... Auvy Auvy Bunaziua ! Am si eu o problema acum trei zile am mers la dentist pentru a schimbat o punte de trei dinti careia ii sarise portelanul si era asezata pe un ... (vezi toată discuția)