avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu o lucrare stomatologica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu o lucrare stomatologica

Buna ziua,

Acum 2 luni am facut la un stomatolog o lucrare(imbracarea a doua masele).
De cateva sapt a inceput sa ma doar acea zona si am fost la un alt stomatolog impreuna cu o radiografie. Acesta, ca si alti 2 medici pe care i-am consultat zilele trecute au dat un verdict clar:Lucrarea nu a fost efectuala corect(nu toate canalel au fost obturate, tratate, etc).
Ce posibilitate am sa imi recuperez banii de la primul medic.Singura dovada a platii sunt extrasele bancare deoarece am platit cu cardul.
Ca si dovada ca lucrarea a fost facuta de el am doar un post-it pe care a scris acest lucru si care are stampila si semnatura.(altceva a spus ca nu imi poate da).

Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 18:26, 20 Noiembrie 2010
incercati o solutionare amiabila cu stomatologul, mai ales daca nu ati rezolvat problema medicala
daca nu va intelegeti, puteti depune sesizare la ANPC, colegiul medicilor, garda financiara
Medicul are obligatia legala sa va garanteze lucrarea efectuata timp de 1 an. Orice probleme apar in aceasta perioada , trebuie sa vi le trateze in mod gratuit si cu precadere. Daca tine la reputatia lui va face acest lucru fara sa fie nevoie sa-l constrangeti . (Cunosc situatia intrucat si sotia mea este medic specialist stomatolog). De preferat este insa o abordare amiabila a problemei. Tratamentul pe canale , mai esueaza uneori . Din acesta cauza este de preferat cimentarea provizorie a lucrarii o perioada ,(aprox 2 saptamani) pt a vedea daca apare sau nu durere la dintele tratat.
Va multumesc pt. sfaturi, insa problema este departe de a fi rezolvata.
In aceasta seara m-am prezentat la cabinetul dr. care mi-a efectuat lucrarea , avand la mine radiografia. Intalnirea nu a fost de bun augur, intrucut pozitia medicului este urmatoarea:" canalele sunt obturate corect, nu exista reactie apicala, ce vreti de la mine?". La rugamintea de a-mi elibera un bon fiscal, acesta a fost foarte reticent, spunandu-mi clar ca nu-mi elibereaza nimic. Am continuat, rugandu-l sa-mi elibereze o copie a fisei pacientului, dar m-am lovit de alt refuz si de raspunsul:"cine spune ca aveti fisa medicala aici?"In acel moment l-am rugat sa-mi elibereze un document medical prin care sa dovedeasca ce tratamente mi-au fost aplicate, iar raspunsul a fost "nu scriu nimic, va rog sa iesiti din cabinetul meu".
Mentionez ca la momentul cand a fost finalizata lucrarea, medicul mi-a garantat lucrarea 10 ani.
Ce parere aveti?
Multumesc!
Da , rusinos ca mai exista si astfel de medici . Nu respecta deontologia profesionala .
Puteti depune o plangere la Colegiul Medicilor Dentisti , precum si la Administratia Finaciara.

Pana atunci , va trebui sa va cautati un alt medic , cu referinte mai bune , sa va taie lucrarea , si sa va obtureze corect canalele.

Pt . toate aceste cheltuieli il puteti actiona in judecata pe medicul vinovat, pentru recuperarea prejudiciului cauzat plus daune interese.

Aveti sanse mari sa obtineti satisfactie.
banii ii obtineti prin instanta. sa pastrati radiografiile si sa aveti dovada datei cand au fost facute, mai ales daca va refaceti lucrarea.

Alte discuții în legătură

Reclamatie dentist ContSters47261 ContSters47261 Buna seara, Va spun pe scurt ce am patit, iata: in urma cu o luna am mers la un medic stomatolog la mine in oras si mi-a lucrat pe canal. Aceasta a lasat ... (vezi toată discuția)
Drepturile pacientului - la stomatolog gratzielap gratzielap Buna ziua, Am fisa pacient la un cabinet de stomatologie, unde merg de vreo 3 ani, de 4-6 ori pe an (in functie de lucrare). Am avut multe lucrari facute ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilități au medicii stomatologi față de pacienți? am plătit aprox. 3500 de lei, nu am niciun bon fiscal/chitanță/factură, iar la niciun an după lucrări am probleme cu dantura dantzi dantzi Buna ziua,am fost la un medic stomatolog si am platit aprox 35000 lei si nu am niciun bon fiscal/chitanta/factura.Acum am pb cu dantura si medicul imi cere ... (vezi toată discuția)