Ionut.Ion
Va mulțumesc pentru raspuns. Intr-adevar,nu exista cadru legal. Am luat legatora si cu un avocat si urmează sa am o consultatie.
Ionica Porumbel
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Sotia esti titulara si a avut mereu contract pe perioada nedeterminata.
IONELA-DANIELA ION
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns si informatiile oferite. Nu este cazul unui concediu maternal cu risc in acest moment,dar am luat legătura si cu un avocat care a mentionat ca ceea ce a menționat angajatorul este in afara legii si trebuie respectata legislatia in vigoare,cu acel maxim de 84 zile de prenatal (excluzand concediu medical cu rist,medical normal sau zile de concediu).
Cornel Vasile
Buna ziua. Mulțumesc pentru raspuns. Se prea poate ca un contract separat sa fie incheiat,in care sa se mentioneze clar toate clauzele. Cam greu de crezut ca angajatorul sa plateasca pentru ceva ce nu a fost prestat si nici eu nu as intelege acest lucru.
Sotia este insarcinata si conform legii, poate intra in concediu prenatal cu 63 sau maxim 84 zile calendaristice de la data in care urmeaza sa nasca.
In cursul zilei de astazi, angajatorul i-a mentionat ca nu doreste ca sotia sa se mai prezinte de la 1 Septembrie la locul de munca. Tin sa mentionez ca sotia lucreaza ca educatoare.
Conform calculelor, cele 63 de zile inainte de a naste ar fi undeva intre 8 si 10 noiembrie sau 18-20 octombrie pentru cele maxim 84 de zile.
Angajatorul i-a mentionat ca pentru perioada 1 septembrie - 10 noiembrie (maximul perioadei de 63 de zile inainte de a naste) va primi salariul normal, asta daca se depune o cerere de invoire.
Este posibil acest lucru conform unui cadru legal? Poate exista posibilitatea ca angajatorul intr-adevar sa plateasca salariul, mai ales ca nu ar presta munca pentru cel putin 1 luna si jumatate.
Stiu ca este posibilitatea si unui concediu medical emis de catre medic, unul in care exista riscuri ale sarcinii, dar nu este cazul.
Va multumesc.