Aveti dreptate dar pentru a primi acel concediu trebuie urmati anumiti pasii ( medicul sa emita cooncediu medical din care sa rezulte ca locul de munca ii afecteaza sarcina, din evaluarea locului de munca efectuata de angajator impreuna cu medicul de medicina muncii si depusa la ITM trebuie iar sa rezulte ca, conditiile de la locul de munca ii afecteaza fatul sau pe mama, ca nu exista un alt loc de munca asemanator dar fara acele riscuri disponibil pentru dansa, ca locul de munca nu poate fi modificat in asa fel incat sa diminueze riscurile pana cand nu mai sunt un pericol pentru mama sau fat...).
Este o optiune dar este destul de greu de aplicat daca nu sunt conditiile de asa fel, cum a spus si domnul, ca nu este cazul...
IONELA-DANIELA ION a scris:
Buna ziua,
Conform legislatiei, concediul maternal are 126 zile calendaristice, impatite in 63 inainte de nastere si 63 dupa. Insa anterior concediului maternal(prenatal) salariatei i se poate acorda concediul de risc maternal, in anumite conditii ce tin de starea de graviditate si de felul muncii prestate, care se elibereaza de obicei de medicul de familie sau de medicul specialist. Durata acestuia se poate acorda pentru maxim 120 zile calendaristice(1 septembrie -17 octombrie).
Din punctul meu de vedere, concediul de risc maternal, chiar daca presupune o indemnizatie de doar 75% din media veniturilor salariale pe ultimele 6 luni, este o varianta mult mai buna decat zile invoire platite sau orice varianta de acord.
Zi frumoasa!