avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Risc maternal

Buna ziua.Daca avem urmatoarele date :colega insarcinata 12 saptamani sarcina si medicul specialist i -a recomandat risc maternal, de cand poate intra in concediu?Avand in vedere ca data probabila de nastere este 26 septembrie 2020 si trebuie tinut cont de cele 120 zile de concediu de risc maternal plus cele 63 de zile concediu prenatal? Este corect 26 martie 2020?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:06, 12 Martie 2020
Buna ziua,
Concediul prenatal poate avea maxim 84 de zile ( este obligata sa efectueze minim 42 de zile de concediu postnatal).
120+84=204 zile de concediu ( de risc maternal+prenatal) de care poate beneficia
De luni, 16.03.2020 ( de atunci am facut eu calculul ). pana pe 23 Septembrie mai sunt 191 de zile.
Deci...poate beneficia de acest concediu chiar de azi/maine..., nu depaseste perioada maxima de concediu de care poate beneficia.
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc VasiAndreea91 VasiAndreea91 Buna ziua! La multi ani și un an nou fericit! Va rog sa mă ajutați cu o îndrumare, daca se poate! Sunt însărcinată în 19 săptămâni și ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal clarificare clarificare Bună ziua, având in vedere ca în săptămâna 25 de sarcina mi se termina concediul de risc maternal , când pot ieși în prenatal considerând data ... (vezi toată discuția)