avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian-Andrei

Activitate Iulian-Andrei

Iulian-Andrei a scris:

Buna ziua. Am fost implicat în data de 26.07 intr un accident de circulație soldat cu pagube materiale( 2 mașini , atingerea unui cap de pod care nu a fost avariat și 1 indicator rutier ușor atins) în urma căruia mi s a reținut permisul pentru 90 de zile fără amendă. Conform procesului verbal întocmit de poliție, articolul de prevedere este 102/3/g iar cel de sanctionare 98/4/d din OUG 195/2002. Fapta însă nu se încadrează în acest articol, având alcoolemie de 0 cu viteză redusă. Pot câștiga anularea procesului verbal pe motiv că articolul folosit este incorect sau o reducere a suspendării? De asemenea județul menționat la datele personale este incorect iar plângerea poate fi depusă doar pe raza județului unde s-a săvârșit fapta, deși conform Legii 254/2023 poate fi trimisă inclusiv în județul de reședință. Mulțumesc

Buna ziua. Am fost implicat în data de 26.07 intr un accident de circulație soldat cu pagube materiale( 2 mașini , atingerea unui cap de pod care nu a fost avariat și 1 indicator rutier ușor atins) în urma căruia mi s a reținut permisul pentru 90 de zile fără amendă. Conform procesului verbal întocmit de poliție, articolul de prevedere este 102/3/g iar cel de sanctionare 98/4/d din OUG 195/2002. Fapta însă nu se încadrează în acest articol, având alcoolemie de 0 cu viteză redusă. Pot câștiga anularea procesului verbal pe motiv că articolul folosit este incorect? De asemenea județul menționat la datele personale este incorect. Mulțumesc