Va multumesc tare mult pentru raspuns. Inteleg ca este un act de acceptare tacita folosirea, conservarea si administrarea bunurilor din masa succesorala (aici intra si datoriile). Asta inseamna ca am acceptat tacit sa renunt la partea mea in favoarea fratelui? Putem deschide succesiunea daca exista aceasta restanta la intretinere? Sau ea trebuie platita inainte? Si, inca ceva, daca eu "am acceptat tacit" ca fratele meu sa locuiasca acolo, presupun ca pot opta sa nu renunt la partea mea, in cazul in care as dori? Va multumesc
Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta. Tatal meu a decedat acum 1 an si am vrea sa deschidem succesiunea. Suntem eu (casatorita, cu un copil) si fratele meu.
Tatal meu acumulase niste restante la intretinere pana in deces iar fratele meu s-a mutat de cateva luni acolo, si se pare ca a acumulat si el mai multe datorii la intretinere.
Nu stiu daca am mosteni jumate jumate avand in vedere ca am si un copil si inca nu stiu daca as vrea sa cedez partea mea sau nu. Ma intereseaza sa stiu care sunt cotele mostenite si daca se poate deschide succesiunea daca sunt datorii la intretinere. Stiu ca cele de la impozit trebuiesc platite inainte. Si inca o intrebare, va rog: se poate considera accept tacit din partea mea daca am acceptat ca fratele meu sa locuiasca acolo? El nu avea unde sa stea la acel moment. Va multumesc anticipat