avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate Iasmina Maria

Activitate Iasmina Maria

Buna ziua! Am o situație aparte in legătura cu apartamentul meu. Sunt proprietara apartamentului și acum un an de zile ii făcusem unei rude o împuternicire pentru a se ocupa de anumite treburi administrative întrucât nu aveam cum sa ma ocup personal de acestea la acel moment, apartamentul fiind in Iasi iar eu locuiesc in Bucuresti. Eu in Ianuarie 2024 am mers in Iasi sa intabulez apartamentul care știam ca nu e închiriat, și am avut surpriza sa aflu ca de fapt e închiriat. La sfârșit de Februarie am înregistrat aici in Bucuresti contractul la ANAF și astăzi am depus și declarația la ANAF. Am aflat de curând ca de la 1 Ianuarie 2023 este obligatoriu sa înregistrezi la ANAF contractul de închiriere a apartamentului, grija mea acum este dacă risc sau nu sa pățesc ceva dacă eu nu am înregistrat de la început contractul de închiriere la ANAF in contextul in care eu am aflat mult mai târziu ca apartamentul fusese sub numele meu închiriat si nu mi s-a comunicat nimic. E prima oară când întâmpin asemenea situații la 20 de ani si chiar nu știu ce anume ar trebui sa fac in cazul de fata.
Se poate sa îmi schimb prenumele din Iasmina in Yasmine pe cale legală dacă dovedesc ca in certificatul de naștere îl am pe tatăl meu arab (Yasmine fiind un nume cu origine arabeasca) și explic ca încă de mică am fost strigată după acest nume si aproape toți care ma cunosc, ma știu după acest nume? Pe lângă asta, Yasmine e o versiune arabeasca a numelui Iasmina deci nu este neaparat un nume complet diferit, ar ușura asta cu ceva procesul de schimbare a numelui?
Multumesc pentru raspuns! Ar trebui eu sa ii spun notarului ce sarcini anume sa fie trecute in procura pentru pt mandatar sau este suficient sa ii explic ca vreau sa ii fac cuiva imputernicire pentru a intabula si a-mi pune apartamentul la vanzare?
Am inteles, aveti vreo idee cum pot face rost de certificatul fiscal? Nu il am printre actele de la apartament si am observat ca trebuie in setul de documente pentru intabulare.
Am inteles, aveti vreo idee cum pot face rost de certificatul fiscal? Nu il am printre actele de la apartament si am observat ca trebuie in setul de documente pentru intabulare.
Buna! Pot face procura cuiva pentru a intabula in numele meu un apartament pe care l-am obținut prin moștenire și pe care vreau sa îl pun la vânzare? Mulțumesc anticipat.