Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan cu alcool acum 2 ani astăzi mi-a venit sentința,
Întrebarea mea este, îmi va fi anulat permisul?
Ora estimata: 9:00
Complet: C5A
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 4 C.pr.pen. raportat la art. 336 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin.10 C.pr.pen. raportat la art. 83 C.pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În temeiul art. 83 alin. 1 C.pen., amână aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 C.pen. În temeiul art. 85 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. b C.pen. rap. la art. 404 alin.3 C.pr.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Covasna sau la Primăria Târgu-Secuiesc, pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare. În temeiul art. 86 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Covasna. În temeiul art. 404 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 88 C.pen. privind revocarea amânării, aplicarea şi executarea pedepsei stabilite, în cazul nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse de instanţă şi în cazul săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.07.2023.