avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan ...

Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan cu alcool acum 2 ani astăzi mi-a venit sentința,
Întrebarea mea este, îmi va fi anulat permisul?

Ora estimata: 9:00
Complet: C5A
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 4 C.pr.pen. raportat la art. 336 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin.10 C.pr.pen. raportat la art. 83 C.pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În temeiul art. 83 alin. 1 C.pen., amână aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 C.pen. În temeiul art. 85 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. b C.pen. rap. la art. 404 alin.3 C.pr.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Covasna sau la Primăria Târgu-Secuiesc, pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare. În temeiul art. 86 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Covasna. În temeiul art. 404 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 88 C.pen. privind revocarea amânării, aplicarea şi executarea pedepsei stabilite, în cazul nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse de instanţă şi în cazul săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.07.2023.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:47, 1 August 2023

E vorba de sentinta definitiva, deocamdata e sentinta din prima instanta, dar daca ramine asa :

Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritatea română se dispune în următoarele cazuri:
....................................
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printro hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicație sentință penală violyd violyd buna ziua va rog sa-mi transmiteti daca in urma acestei sentine mi se va restitui permisul de conducere am avut dosar pentru conducere sub influenta ... (vezi toată discuția)
In legatura cu o raspuns.ramane permisul? Augustin291986 Augustin291986 Ce inseamna acest raspuns la proces?multumescSolutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (4) C.pr.pen. raportat la art. 396 alin. (10) C.pr.pen., art. 83 C. ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in situatia data? Augustin291986 Augustin291986 Cum procedez acum si cum fac sa iau permisul?ce acte trebuiesc facute im urma acestui raspuns.am primit plicul pe 13.02. 2019: În baza art. 396 alin. (4) ... (vezi toată discuția)