Mulțumim mult pentru răspuns, domnule avocat.
În nenumăratele noastre discuții, eu și prietena mea, am ajuns la următoarea concluzie posibilă, probabilă, bazându-ne și pe ceva mărturisiri foarte zgârcite ale soțului: S-a culcat cu amanta de câteva ori pentru că l-a atras. Nu i-a trecut prin cap să aibă copil, fiind vorba despre o relație pasageră, cum fac unii bărbați. Probabil și pe ea a atras-o faptul că el afișează o stare materială bună, întrucât prietena mea are proprietăți și conturi, Amanta nu are de unde să știe ce și cât aparține fiecăruia. El s-o fi lăudat ca-s ale lui toate. Deci s-ar putea să îl fi văzut ca pe o oportunitate. Din observațiile prietenei mele, tipa este apucătoare. A rămas gravidă, a născut. A divorțat la scurtă vreme, nu știm de ce. Fostul soț îi plătește pensie alimentară, ia copilul la el jumătate de săptămână, deci este îngrijit și are tată. .Între timp, femeia a început să aibă suspiciuni că fostul soț este tatăl biologic al copilului. Probabil i-a cerut amantului să facă un test de paternitate discret, la o clinică particulară. Acesta s-a supus și a ieșit compatibil. Așa că îi cere bani lunar , amenințându-l că în caz contrar dă pe față totul și va afla familia lui toată tărășenia. De altfel, a încercat să ia contact cu copiii lui și ai prietenei mele. Oare de ce? El are oroare de acest scenariu în care s-ar afla tot, nu are absolut niciun chef să fie umilit și judecat, să i se ceară socoteala, să fie nevoit să dea explicații. Așa că îndură, tace și plătește. Acum însă s-a aflat jumătate de poveste, deși continuă să nege că ar fi copilul lui. Poate nici nu este, poate este o greșeală în presupusul test de paternitate? (aici speculăm).
În mod normal, soțul ei nu ar mai trebui să continue cu plățile, întrucât amenințările amantei nu și-ar mai face efectul, s-a aflat, gata.
Din punct de vedere material, cred că prietena mea (căci ea mă interesează) ar trebui însă să securizeze averea punând la adăpost tot ce se poate. Cum ar trebui procedat?
Alexandru Surcel a scris:
Dar poate că acest tăuraș comunal nu știe toate astea și plătește sub imperiul unor amenințări fără acoperire reală, iar dacă un avocat i-ar explica toate cele de mai sus în amănunt și i-ar evalua circumstanțele concrete, atunci ar înceta să mai plătească.