avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tăgăduirea paternității. Pensia alimentară se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tăgăduirea paternității. Pensia alimentară se restituie?

Se dă următorul caz: Un tată în acte tăgăduiește la un moment dat paternitatea copilului presus al său și obține dovada cu certificat ADN că nu este copilul lui natural. Tatăl, de bună credință, plătise câțiva ani pensie alimentară. Mama a beneficiat în acest caz de drepturi necuvenite, mințindu-l pe cel de la care a luat banii că ar fi tatăl copilului.
Întrebare:
Poate acest presupus tată, doar cu numele în acte, să ceară restituirea banilor necuveniți?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:52, 13 Septembrie 2023
Da se restituie caci este plata nedatorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a ... VicaSVica VicaSVica Buna ziua. In urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a constatat că nu el este tatăl biologic al copilului la care a plătit pensie alimentara până ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite ca pensie alimentara pentru minor cu alt tata biologic decat sotul mamei rajjm rajjm Caz: -casatorit in 1995 . -ambii soti locuiesc la aceiasi adresa. - in 2000 (in timpul casatoriei) se naste un baiat .....se ajunge ulterior la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)