avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ...

Buna ziua,
As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui.
Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de nasterea copilului.In acest timp un barbat i-a spus sa se casatoreasca cu el pt ca va recunoaste el copilul si ii va fi tata.
Acum din motive care nu au tinut de ea ,afla de o relatie a sotului si vrea sa divorteze ,acesta spunandu i sa si i-a copilul pe numele ei daca vrea divort.
Doresc sa stiu in ce temei legal poat sa faca acest lucru avand in vedere ca,copilul este minor.

Multumim
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:39, 29 Aprilie 2021
tatal poate tagadui paternitatea si copilul va ramane fara tata in certificat si va lua numele mamei.
deci in concluzie se poate ca tatal sa l scoata de pe numele lui.
da, se poate.
Sa divorțeze și sa conteste paternitatea.
Desi el stia ca nu este tatal copilului ,cand mama a hotarat sa divorteze de el ,acesta din razbunare si sa nu cumva sa ceara pt copil alte drepturi ,acesta a luat copilul si i-a facut testul ADN ca sa demonstreze ca nu este al lui.
Dupa acest eveniment urat acesta a spus ca,lasa numele copilului dar sa merg la notar si sa dau inscris ca nu am avut pretentii pt nimic din casa lui s-au pt alte drepturi.
Se poate acest lucru ?

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)