avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ...

Buna ziua,
As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui.
Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de nasterea copilului.In acest timp un barbat i-a spus sa se casatoreasca cu el pt ca va recunoaste el copilul si ii va fi tata.
Acum din motive care nu au tinut de ea ,afla de o relatie a sotului si vrea sa divorteze ,acesta spunandu i sa si i-a copilul pe numele ei daca vrea divort.
Doresc sa stiu in ce temei legal poat sa faca acest lucru avand in vedere ca,copilul este minor.

Multumim
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:39, 29 Aprilie 2021
Buna ziua,
El stie ca nu este copilul lui si a acceptat sa avem o relatie pentru ca ne-am iubit insa dupa 8 ani ne-am separat si a facut testul de paternitate pt ca a zis ca nu vrea ca peste 10 ani sa l dau in judecata ca nu a platit pensia alimentara.
Sa inteleg ca,la notar noi vom divorta dar,ca sal scoata pe copil din drepturi si de pe numele lui va trebui sa mearga in instanta.El nu vrea sa-i i-a numele ci doar ca,nu vrea sa aibe pretentii la casa lui cand va fi mai mare.
Ca sa fac un act in care sa spun ca, nu vrem nimic de la el nu se poate decat in instanta?
Vreau sa stiu ce am de facut .

multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa fac un act in care sa spun ca, nu vrem nimic de la el nu se poate decat in instanta?

nu se poate niciunde. copilul pt ca e al lui in acte, i se cuvine pensie si dvs nu puteti renunta pt el la un drept al lui, iar el nu poate renunta ca e minor, dvs ii reprezentati interesele. la mostenire, copilul, la fel, nu poate renunta pt ca nu putem vb de mostenire decat la decesul omului, deocamdata e viu.
ce puteti face, e sa nu ii cereti pensie . in conventie la notar, scrieti ca va contribui in natura .
si nu are decat sa se increada in cuvantul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)