Bunica mea sufera de debilitate mintala si pt a rezolva probleme juridice, familia noastra vrea sa demareze punerea sub interdictie.
Va rog sa imi spuneti cat dureaza un astfel de proces si cine decide persoana care va fi numita curatela si mai apoi, tutore?
Poate fi curatela sau tutore fiica sa care are grad de handicap 2 ? ( in prezent angajata, in curs de pesnionare)
Trebuie sa facem si demersuri pt a stabili gradul de handicap al bunicii pt a realiza aceste demersuri? Sau este suficient diagnosticul si apoi expertiza facuta de Judecatorie ca urmare a cerereii de punere sub intredictie?
Buna ziua,
Multumesc ptr raspuns.
Dar in instanta te duci cand nu exista intelegere intre parti. Sa imi dau rudele in judecata, chiar daca ei sunt de acord sa rezolvam pe cale amiabila?
Nu se poate rezolva totul printr-un act notarial?
In 1995 s-a emis un titlu de proprietate gresit , respectiv, pe numele BUNICII mele , dar s-a trecut ca mostenitore pe TOATA SUPRAFATA si sora bunicului meu (el fiind decedat).
Greseala consta in :
Suprafata totala titlu : 4 hectare
Suprafata de 2 hectare este de impartit intre cele 2 : bunica si sora bunicului(fiind mostenire de la parintii bunicului si deci a surorii sale)
Suprafata de 2 hectare este numai mostenirea bunicii, nu se imparte.
Pt toate acestea exista acte doveditoare.
Partile s-au judecat, de ani buni, doar ca au fost multe probleme, nu a avut cine sa se ocupe in detaliu. In prezent, am ajuns la o intelegere, si ambele parti sunt de acord ca titlul este gresit si dorim sa rezolvam problema. Tin sa precizez ca terenurile au fost intabulate conform actului de proprietate gresit, asa ni s-a spus sa facem, ca daca partile nu s-au inteles, se poate rezolva numai asa.
Cum vom face?
Se rezolva la primarie sau in instanta?
Care sunt pasii de parcurs?