avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlu de proprietate emis gresit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlu de proprietate emis gresit

Buna ziua,

In 1995 s-a emis un titlu de proprietate gresit , respectiv, pe numele BUNICII mele , dar s-a trecut ca mostenitore pe TOATA SUPRAFATA si sora bunicului meu (el fiind decedat).

Greseala consta in :

Suprafata totala titlu : 4 hectare
Suprafata de 2 hectare este de impartit intre cele 2 : bunica si sora bunicului(fiind mostenire de la parintii bunicului si deci a surorii sale)
Suprafata de 2 hectare este numai mostenirea bunicii, nu se imparte.

Pt toate acestea exista acte doveditoare.

Partile s-au judecat, de ani buni, doar ca au fost multe probleme, nu a avut cine sa se ocupe in detaliu. In prezent, am ajuns la o intelegere, si ambele parti sunt de acord ca titlul este gresit si dorim sa rezolvam problema. Tin sa precizez ca terenurile au fost intabulate conform actului de proprietate gresit, asa ni s-a spus sa facem, ca daca partile nu s-au inteles, se poate rezolva numai asa.
Cum vom face?

Se rezolva la primarie sau in instanta?
Care sunt pasii de parcurs?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc mult,
Raluca BOGDAN

Cel mai recent răspuns: Raluca Bogdan , utilizator 11:45, 30 Octombrie 2008
Nu se poate rezolva decit in instanta. Pentru intatbulare urmeaza sa formulati ulterior o actiune in rectificare.
Buna ziua,
Multumesc ptr raspuns.
Dar in instanta te duci cand nu exista intelegere intre parti. Sa imi dau rudele in judecata, chiar daca ei sunt de acord sa rezolvam pe cale amiabila?
Nu se poate rezolva totul printr-un act notarial?

Raluca BOGDAN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 AlexTP AlexTP Dorin să facem succesiunea pe un teren extravilan, pe titlul de proprietate sunt 4 moștenitori la care se împart 4 hectare. Unul din ei este bunicul și am ... (vezi toată discuția)
Succesiune jacquelline jacquelline Mama mai are 2 surori, iar părinții ii sunt decedati. Cat a trăit bunica, mama a fost cea care a ajutat-o atat în gospodarie cât si în ceea ce privește ... (vezi toată discuția)