avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Mama mai are 2 surori, iar părinții ii sunt decedati. Cat a trăit bunica, mama a fost cea care a ajutat-o atat în gospodarie cât si în ceea ce privește problemele de sănătate, celelalte surori nefiind implicate si spunând că dupa moartea bunicii mama va fi cea care va moșteni totul. În timpul vieții bunica a dat uneia dintre fiice (culmea cea care era implicată cea mai putin) o suprafață de pământ pe care și-a construit o casă. Mentionez ca nu stiu exact cum s-a făcut cedarea.
După decesul bunicii mama a ramas in casa acesteia, contribuind la intretinerea casei. In prezent una dintre surori vrea sa cedeze celeilalte partea de casa. Problema este ca mama ar vrea sa ramana cu casa si evident sa plateasca celorlalte surori suma de bani cuvenita, însă ele nu sunt de acord.
As vrea sa deschid proces de succesiune, prin care sa cer sa ii ramana mamei casa iar restul proprietatilor sa fie date surorilor (eventual si o suma de bani). Dacă mama vine cu martori care sa verifice faptul că mama a fost cea care a ajutat-o pe bunica cât a fost în viață și după moartea acesteia a ramas in casa si a contribuit la întreținerea casei, ce șanse de reușită are?
De asemenea, vreau sa stiu daca sora care a primit deja pământ mai are drepturi egale cu celelalte surori
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 14:55, 15 Iunie 2020
Daca mostenitorii se inteleg rezolva.
Daca vreti sa aflati anumite detalii juridice puteti merge la avocat.
Daca doriti sa faceti actele oricum mergeti la notar.
Nu se inteleg. Eu vreau sa stiu, din experienta unui avocat, ce șanse de reușită sunt
Cine ia casa are de dat bani la celelalte surori.
Daca vor toti casa se vor judeca si o va obtine doar unul daca nu se poate imparti.
Sansele se apreciaza de avocat la.consultatia juridica unde se discuta in detaliu toate aspectele care vor exista la proces fiind o anticipare la ceea ce va urma.
Ce inseamna ca nu se poate împarți casa? Casa este formată din 4 camere, cu 2 intrări si mai exista o bucătărie de vara cu intrare separate si niste anexe (beci, grajdi).

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cine ia casa are de dat bani la celelalte surori.
Daca vor toti casa se vor judeca si o va obtine doar unul daca nu se poate imparti.
Sansele se apreciaza de avocat la.consultatia juridica unde se discuta in detaliu toate aspectele care vor exista la proces fiind o anticipare la ceea ce va urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal contractul realizat de bunica prin care a transferat casa doar asupra ei și a fiului ei mai mare Adevar1 Adevar1 Buna ziua, La moartea bunicului meu, bunica ramasa vaduva a vandut casa, si a cumparat o alta casa. Pe contractului noii case trecandu-se pe ea (bunica) iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire contract casa Adevar1 Adevar1 Buna ziua, La moartea bunicului meu, bunica ramasa vaduva a vandut casa, si a cumparat o alta casa. Pe contractului noii case trecandu-se pe ea ... (vezi toată discuția)
Moștenirea casei parintesti luna_andreea luna_andreea Buna ziua, Am cateva întrebări in legătura cu moștenirea casei părinților mei. Părinții mei au construit casa in urma cu 50 de ani, pe ... (vezi toată discuția)