avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate Vulpin

Activitate Vulpin

Multumesc de raspuns. Ideea este ca sunt 3 garaje cu autorizatie de constructie, ce apar in actele fiecarui apartament, ca o boxa-garaj, nu apar pe extrasul de carte funciara colectiva a blocului. Mai sunt 3 garaje vechi, din '48, construite cu ok-ul ICRAL-ului. Chestia e ca si daca cele 6 garaje legale, de ce spatiul comun, cel al curtii, trebuie sa fie ocupat tot de masinile care nu sunt bagate in garajele aferente? Cum poate parca oricine si folosi spatiul comun ca loc de parcare? Este si o curte administrata de Primaria Municpiului Bucuresti, insa politia locala spune ca nu poate intra in curte, iar diviziile primariei ma plimba dintr-o parte in alta.
Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o situatie mai sensibila, pe care o voi descrie mai jos.
Locuiesc intr-un bloc vechi, din 48', cu o singura scara si o curte interioara. Blocul a trecut prin multe modificari de-alungul anilor si situatia este asa: exista 6 garaje construite in curte, 3 foarte vechi, 3 ceva mai recente (tot de zeci de ani vechime oricum).
Eu am facut multe solicitari la diverse institutii ale Bucurestiului si Sectorului 1 si pana acum stiu asa: curtea comuna este in litigiu, pare (dar nu-mi dau seama din acte) ca aceasta curte poate fi folosita ca drum de acces pentru masini si este spatiu comun tuturor locatarilor, doua garaje apar pe actele proprietarilor, dar separat de imobil si de partile comune (cum ar fi terenul curtii) si la Primarie apare inregistrat un singur garaj, prin inchiriere.
Inca nu am aflat proprietarii sau detalii despre litigiu, insa intrebarea mea este: au voie locatarii sa foloseasca curtea comuna ca loc de parcare si garajele ca spatiu de depozitare? Pana nu lamuresc ce e cu garajele dpdv legal, nu am ce face, dar curtea, spatiu comun, fara specificatii de la administratia blocului, poate fi folosita drept parcare sau am dreptul sa ma cert cu ei? Si ce pot face in sensul asta?

Multumesc frumos