Din cele discutate cu fetita,parerile ei sunt impartite si nu ar opta pentru nici unul din noi (in defavoarea celuilalt),probabil mai mult in ideea de a nu rani pe celalalt.De aici dilema.....nu as vrea ca acest divort sa devina un razboi cu invansi si invingatori.E destul de dureros si umilitor si asa.As prefera ca relatia sa ramana la un nivel amiabil intre parti ,ramanand totodata intact interesul comun pentru educatia si cresterea copilului.Da,aveti dreptate , e aiurea sa ramai la mana cuiva referitor la pesia alimentara ...dar real vorbind sansele de preluare legala a copilului banuiesc ca sunt cam sub 50% avand in vedere ca mama are un venit,doreste si ea copilul (chiar daca doar de gura lumii),are locuinta(in chirie dar are)....si e mama.Stiu ca e ciudat......dar cum evolueaza cazuri de acest gen...dupa divort? Multumesc mult.
Copilul in cauza este fetita.Nu ca ar fi un argument hotarator in relatia cu mama sa insa legatura dintre mine si copil este mai profunda decat aspectul legislativ al problemei (sau cel putin asa imi place sa cred).Intr-un cuvant chiar daca voi incredinta mamei copilul ,in mod cert copilul va continua sa locuiasca cu mine daca nu permanent atunci periodic(ceea ce se intampla in acest momet) iar atat eu cat si fiica mea vom fi scutiti de spectacolul unui proces in care mai devreme sau mai tarziu cineva va trebui denigrat .Aportul meu la educatia copilului oricum depaseste si va depasi cei 25%-30% din venitul lunar pe care ii va stabili instanta ca si pensie alimentara in cazul in care fiica mea va locui cu mama iar pentru situatia pur scriptica in care copilul imi este atribuit ...chiar nu cred ca se merita spectacolul.Sentimentul de paternitate si responsabilitate nu e ceva ce poate fi dictat de instanta judecatoreasca.Ce parere aveti? Este necesara in cazul acesta reprezentarea printr-un avocat? Va multumesc pentru timpul acordat
Buna ziua
Suntem casatoriti de 10 ani si avem un copil de12 ani.Acum un an ne-am separat iar copilul a ramas in ingrijirea mea,avand in vedere ca sotia a fost aceea care a parasit domiciliul.In urma cu o luna a inaintat divort solicitand intreruperea relatiei,revenirea la numele anterior,precum si copilul (desigur pensie alimentara aferenta).Avand in vedere ca in urma discutiilor cu ea sunt de acord cu toate solicitarile,nu poate fi vorba de partaj a bunurilor (casa e a parintilor mei,iar bunurile le-am impartit de comun acord in acest an ),considerati ca este necesara consultarea unui avocat.Daca nu,este necesara prezentarea mea in instanta insotit de documente si de care anume.Va multumesc.