avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate Eremia Liliana

Activitate Eremia Liliana

Răspuns la discuția Spor ture
Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Este prescris dreptul la actiune ..

art. 268 c.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani;
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia;
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.

Din ce motiv??

Cornel Vasile a scris:

Din 2007, nu mai puteti face nimic acum ..

Bunà ziua, Am o foarte mare nelamurire ! Am lucrat foarte multi ani ,intr-un Santoriu pentru copii cu dezabilitati(actual Centru Medical Neuro Motoriu pentru Copii).,am lucrat din anul 1989 septembrie ,am lucrat din prime luni ca infermiera de noapte pentru 3 ani,am mai lucrat ca femeie de serviciu pe sectoare la curatenie,am lucrat iar pentru multi ani la saloane cu copii disabili,am fost titularà pentru multi ani! Dupa ce am facut un cursore de Infermiere la locul de muncà, am continuat activitatea pana in anul 2007,cand mi-am dat DEMISIA din motive familiare! In aprilie 2023 am depus dosarul de pensionare,unde am avut surpriza sa citesc in cartea de muncà ca am avut functia de muncit necalificat!,pentru foarte multi ani,dar eu am lucrat direct cu copii dizabili, am lucrat ca infermiera!,doar dupà cursul de infermiera,am cost integistratà ca ingrijitoare!! Acum eu inteleg ca unitate Sitalului doar m-a folosit si exploatat atàtia ani,dar nu am platità corect munci depusà!!??? Vin cu intrebarea?,Este lega??? Decizia mea este de a chemat unitate Sitalului in judecatà! Doresc un sfat din partea Dvs! Zi bunà!