avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor ture

Buna seara! Sunt as med intr.um spital de stat cu program de ture. Intrebare: la cate ture de zi si cate ture de noapte (minime)se ia sporul de ture(15%) ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Eremia Liliana , utilizator 09:45, 8 August 2023
În unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture, personalul care lucrează lunar în toate cele trei ture, precum și personalul care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, prevăzut la art. 20 din prezenta lege, un spor de 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în cele trei, respectiv două ture.
Multumesc! Intrebarea mea era cate nopti de 12 ore sunt obligatorii pentru acest spor? De ex: la spit x sporul se da ptr 3 ture de noapte si 3 de zi, la spit y la 4, la noi la 5. Ideea e ca daca pleci o saptamana in co nu iti mai iei sporul. Nu stiu daca tine de ordine interioara. Teoretic ar fi sa se aplice legea pentru toti angajatii.
Legea mentioneaza clar, trebuie sa lucrati lunar in toate cele 3 ture .. nu se prevede numarul acestora.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Lucrez in 2 ture*12 ore). Ce nu inteleg eu: lucrez 4 ture de noapte si restul turelor de zi (12 zile) depinde de luna, si nu se aplica sporul de 15%. Daca lucrez minim 5 ture de noapte iau sporul. Tine de fiecare spital in parte? E corect cum se procedeaza? In alte spitale sporul se primeste daca ai 3 ture de noapte si restul de zi. Care e legea ce reglementeaza acest aspect?Multumesc!
Vedeti in Anexa II la Legea 153/2017 .. este textul mentionat mai sus de mine.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura ... Gyulianas Gyulianas Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura CPU, program ture 12/24. În graficul lunar se asigură turele de zi 7/19, rămânând ... (vezi toată discuția)
Turele de noapte ada2000 ada2000 Buna ziua, intrebare, lucrez de 5 ani intr-o institutie unde programul de lucru este in ture 12 cu cu 12 cu 48. Intrebarea mea este turele de noapte nu ar ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte ionyandreescu ionyandreescu Buna ziua! la spitalul unde lucrez am program 12/24 si 12/48. De platit se plateste spor de tura, nu ore de nopte. pentru un spor de tura trebuie sa avem cel ... (vezi toată discuția)