Am constatat într-o dimineaţă că autoturismul personal avea vopseaua ştearsă lateral spate. Maşina era parcată, nu era posibil să fie lovită acolo.
Mi-am amintit că în urmă cu 3 zile avusesem un "semi-incident" în trafic, Mai exact mergând bară la bară pe banda a II-a, în momentul în care s-a eliberat blocajul, am mărit viteza (15-20 km/h). De pe prima bandă, era unul care voia să forţeze intrarea pe banda asta, care mergea mai bine, Nu l-am lăsat, l-am ocolit uşor (că intrase cu botul pe banda mea) şi mi-am văzut de drum. După câteva secunde, a apărut unul în spatele meu, care dădea disperat flash-uri. Credeam că e un bizon de trafic, cum sunt mulţi în Bucureşti, care voia să-i fac loc să meargă el mei repede... M-a ajuns la semafor, a coborât geamul (şi eu spre el), dar nu am reuşit să-l aud (muzica era cam tare şi tocmai atunci nu-mi răspundea la comenzi butonul de "mute"). S-a făcut verde, el a luat-o pe alt drum, asta a fost!
Revin la problema mea: văzând zgârietura de pe maşină, mi-am amintit acest incident şi am concluzionat că probabil ăla era cel care schimba banda şi m-a atins după ce eu aproape trecusem de el!
Având cameră de bord, am verificat înregistrările din ziua respectivă şi am constatat că pot identifica numărul de înmatriculare al celui care m-a atins! Nu era cel care dăduse flash-uri...
Şi acum beleaua: în aceeaşi seară, mă duc la Biroul de accidente uşoare să dau declaraţie, bucuros că le pot pune pe tavă şi vinovatul, ca să-mi repar maşina pe RCA-ul lui.
DOI poliţişti, după ce le-am relatat cele de mai sus, mi-au spus că dacă depun reclamaţia, ei sunt obligaţi să-mi suspende permisul de conducere, pentru "nedeclararea accidentului în termenul maxim de 24 de ore de la producerea lui"! Întrebarea mea "cum să depun în termen reclamaţia, dacă eu am constatat că maşina este lovită 2 zile mai târziu?" a primit răspunsul că aşa este el obligat să facă asta şi că ulterior pot reclma în instanţă că nu merit să mi se suspende mie permisul de conducere!
Este aceasta singura soluţie legală? Sau doar au dorit să nu-şi mai bată capul cu reclamaţia mea?
Doresc să ştiu dacă aş putea depune o plângere penală împotriva unei agenţii de turism, care mi-a făcut o ofertă pentru un sejur, mi-a emis factură pe care am achitat-o integral, iar la cca. 2 săptămâni mai târziu şi-a solicitat insolvenţa la tribunal, mi-a anulat rezervarea (pe care niciodată nu a transmis-o mai departe către hotelul din Turcia unde doream să mergem)? Toate datele din corespondenţa mea cu ei indică faptul că aceştia ştiau că nu vor putea onora solicitarea mea, când au emis factura respectivă (stornată ulterior), de aceea consider că s-ar încadra la înşelăciune. Mi-au încasat şi banii pentru asigurarea storno a vacanţei, pe care de asemenea nu au plătit-o către asigurator, cerând anularea poliţei (informaţia am primit-o chiar de la societatea de asigurare, fiind beneficiar al poliţei, mi-au dat aceste detalii.