Buna ziua as dori sa supun atentiei urmatoarea speta:
Tatal meu a decedat in 1992, in anul 2002 am dezbatut succesiunea. La masa succesorala au intrat un imobil fomat din una casa locuit + 225 mp. Toti ceilati mostenitori inclusiv mama ( sotia supravietuitoare) au cedat in favoaraea mea la succesiune. De mentionat ca mama mai avea in proprietate mostenire de la bunici ceilalti 225 mp - pana la 450 mp cat are platul casei. In aceeasi zi cu succesiunea am incheiat cu mama un act de partaj voluntar in care eu devin nud proprietar asupra casei + 450 mp iar mama uzufructuar.
Acum in 2008 sora mea ( numai dupa mama - nu a avut calitate de mostenitor la succesiunea dupa tatal decedat in 1992), ne a dat in judecata pe amandoi, pe mine si mama pentru un drept de superficie asupra unei bucatari construite in 1996, dupa moartea tatalui - cu autorizatie de constructie eliberata pe numele mamei ( in 1996 nu se desbatu-se succesiunea, si locuia cu noi, si este adevarat ca cu bani a contribuit ea si sotul ei, eu fiind student si mama pensionara, dar la munca am ajutat si noi.
De mentionat ca acum sora ( reclamanta ) nu mai locuieste cu noi.
Am incercat sa o despagubim -amiabi- ,dar ea doreste bucataria fizic, si accesul in curte - e posibil.
Mentionez ca in momentul de fata bucataria respectiva numai arata la fel ca in 1996 - asa cum a fost construita - fiind ulterior modificata de mine si sotie care locuim in casa.
Este posibil ca sora mea care cere drept de superficie - sa-l obtina asupa bucatariei - si astfel sa ne agaseze mereu, sau poate obtine numai despagubirea in bani, - care consider de altfel ca este corecta si cu care sunt de acord.
Va multumesc anticipat