Buna ziua!
In urma cu ceva timp am avut un accident de motor, a intrat o masina in mine si mi-a avariat motorul. Partea dreapta dauna totala. Am fost la politie, declaratii..mi-a dat asigurarea totul ok.. Am gasit un service sa il repar, l-am dus acolo, au facut constatarea si mi-au zis ca au dat comanda de piese si dureaza ceva pana ajung. Am zis ok si am lasat motorul acolo sa nu mai stau pe drumuri si doar sa vina piesele sa se apuce de el. Doar ca eu pe motor am montat un locator ( mini gsp) ascuns si vad ca in fiercare zi de cand a fost lasat se face ture cu el fara ca eu sa fiu instiintat. Acum va intreb daca eu am lasat motorul in service, ei au voie sa faca ture in fiecare zi cu el fara aprobarea mea? Si daca vreau sa ii trag la raspundere cum as putea? . Mentionez ca am pe telefon in aplicatie de la gps ziua, ora si locatia unde a fost motorul in fiecare zi fata de locatia unde a fost lasat... Ce imi sugerati sa fac, sa pot sa ii trag la raspunde?
Multumesc
Buna ziua! Puteti sa imi spune-ti care dintre Contractul de intretinere si Contractul de donatie ar fi mai greu de atacat? (la contractul de donatie fiecare din frati vir da declaratie ca nu au pretentie la nimic) si daca Contractul de donatie ma afecteaza pe viitor la un eventual credit ( asa am auzit).
Multumesc
Parintii mei sunt mutati din apartamentul din Bucuresti la tara in Prahova in casa parinteasca a bunicilor ramasa mostenire de ceva timp. Noi suntem inca 4 frati, fiecare la casa lui mai putin unul care a ramas in apartament. Eu fiind cel mai mic am decis sa vorbesc cu parintii mei si cu fratii mei sa facem acte la cine vrea parte la casa de la tara avand in vedere ca ai mei au o varsta inaintata si sa ne fie mai usor acum decat cand nu mai sunt ei. Toti am vorbit si hotarat ca nici unul nu vrea 'avere' la casa de la tara decat eu cel mai mic si ca toti vor parte de la apartament. M-am programat la notar cu parintii mei sa mergem sa facem un act de vanzare-cumparare pentru casa de la tara la notar. Totul bine bine si frumos ii iau pe ai mei si ne prezenetam la cabinetul notariat. Acolo surpriza.. Inca de la receptie ne ia doamna de acolo si ne spune ca ne obliga mai mult sa facem contract de intretinere.. Dupa o munca de lamurire am ramas la cum a spus ea...Am dat toate actele necesare, ne-a reprogramat pt alta data sa semnam actele... Ne-am prezentat la notar, eu cu parintii, a urmat o serie de intrebari din partea notarei si la un moment dat il intreaba pe tatal meu ceva si nu a inteles. Tatal meu avand o varsta de 75 ani si purtant aparat auditiv si nu a inteles corect. Aici fost momentul cheie cand notarita ne-a refuzat sa semnam actele pe motiv ca tatal meu nu a inteles si ca vrea un certificat de la INML precum ca nu a avut discernamant. (In secunda doi am vazut totul alb si mii de injuraturi in gand) .. Dar am zis ca stie mai bine ce cere si ce vrea.. La cateva zile reusesc sa il programez pe tata la INML pt acel certificat...dupa 3 saptamani ma duc cu el la comisie.. Iese certificatul dupa alte 2 saptamani, apt fiind sa semneze orice document doreste,(raspuns dat de catre de 5 medici din comisie ) sun la notar, ma programeaza peste alte 2 saptamani in contiile in care cand am plecat mi-a spus ca vine si sambata de acasa daca ii aduc certificatul si e ok sa semnam actele si supriza acum vine : Ajungem la notar si imi spune ca nu poate sa ia in considerare acel rezultat INML ca trebuie sa vin cu toti fratii sa semneze personal ei ca sunt de acord.
Acum eu vreau sa stiu daca a procedata corect si daca eu pot sa depun plangere dpdv legal.
Multumesc